Ingressat a l'UCI de l'Hospital Trias i Pujol de Badalona i en estat molt greu. Així és com es troba un veí de Figueres de 57 anys que diumenge el vespre va rebre dues ganivetades quan arribava a casa seva al barri de l'Olivar Gran. El presumpte agressor és un veí de la víctima que el mateix dia va poder ser detingut.

D'entrada, els Mossos d'Esquadra l'acusen d'un delicte de lesions però no es descarta que pel tipus d'agressió pugui acabar essent una temptativa d'homicidi. L'arrestat, és també un veí de Figueres, de 41 anys i nacionalitat espanyola. L'home està pendent de declarar avui davant del jutjat en funcions de guàrdia de Figueres.

Els fets van succeir diumenge al vespre. La víctima va anar a votar al col·legi electoral amb la seva dona i fill. Quan estaven de camí, un veí amb el qual de vegades havien tingut discussions el va increpar. Es van discutir i el presumpte agressor li va dir a la víctima: «Ja t'enganxaré més tard».

Després de votar, pare i fill anaven cap al barri de l'Olivar i quan es trobaven a la cantonada del carrer Josep Carner amb el Josep Maria de Segarra -vial on viuen-, el presumpte agressor va llançar-se al cim de la víctima i és en aquest moment quan li va clavar dues punyalades amb un ganivet de cuina.

Desplomat al carrer

El fill, que té 20 anys, va aconseguir que l'home fugís i els deixés. Van decidir anar cap a la comissaria?dels Mossos d'Esquadra de Figueres per denunciar la discussió però el pare -la víctima- ni s'havia adonat de les dues ganivetades. Quan va arribar estava tan malferit que a pocs metres de la comissaria i va caure desmaiat.

Ràpidament, el fill va demanar ajut i uns homes que circulaven per la zona el van auxiliar i el van traslladar cap a l'hospital de Figueres, però a causa de la gravetat de les ferides, una de les ganivetades va anar a parar a tocar una artèria molt propera a la zona del cor i l'altra a l'abdomen, el van traslladar d'urgència cap a l'hospital Trias i Pujol de Badalona. Allà segons fonts consultades, el van haver d'operar i es troba ingressat molt greu a la Unitat de Cures Intensives (UCI).

Pel que fa a l'agressor, els Mossos d'Esquadra de Figueres el van arrestar cap a dos quarts de deu del vespre a casa seva. Ara la investigació està en mans de la Unitat d'Investigació de Figueres. D'entrada, el dia dels fets van anar fins al domicili del presumpte agressor i van prendre mostres. La policia va precintar l'habitatge del detingut així com el seu vehicle, un Audi A3, tal com ahir encara es podia veure.

El barri de l'Olivar Gran ahir estava trasbalsat. És una zona de Figueres amb un important volum de vivendes unifamiliars i cases adossades. Ahir ningú s'explicava com havia pogut passar una cosa així. L'agressor vivia al número 27 del carrer Josep Maria Segarra. La víctima residia just a la casa del darrere. L'agressió es va produir al carrer Josep Carner i ahir encara es podien apreciar marques de sang al terra.

Un veí «especial»

Alguns veïns del barri ahir van comentar que l'agressor és un veí una mica especial, que a vegades comentava coses com que li havien entrat a casa i que li havien robat coses. Així mateix deia que creia que l'espiaven.

També que a vegades posava un soroll per espantar ocells en època en què no hi havia ocells. Alguns també van destacar que coneixien les disputes entre l'agressor i la víctima per temes com ara per el lloc on aparcaven el cotxe.