El govern de Roses preveu un 30,6% més d'inversió per al 2016 en un pressupost de 37,6 milions d'euros, dels quals 3,4 milions per a les empreses de serveis municipals. La principal inversió és per a la renovació de l'enllumenat de Mas Oliva i Mas Mates, amb 700.000 euros. Les empreses municipals incrementen un 10% el pressupost. El port de Roses registra la puja més important, amb un 25% per poder fer front a l'obra de reforma de l'espigó de la Riera Ginjolers i a la col·locació de pantalans nous flotants.

El govern municipal ha previst un pressupost en el qual continua la contenció afrontant la inversió sense cap nou crèdit. Del finançament previst, 2,769.500 euros provenen de recursos propis corrents de l'Ajuntament, mentre que 235.000 seran aportats per la Diputació de Girona.

El govern municipal destaca partides d'1.036.000 euros en ajudes a les entitats; o 432.500 euros per reduir les desigualtats socials; dinamització de l'activitat ?economica i turística, amb151.200 euros.

El pressupost estava previst que s'aprovés també ahir al vespre. El govern municipal destacava que han incorporat entre el 90 i el 95% de les propostes que els han plantejat els grups municipals durant les negociacions prèvies. Això els hauria garantit el suprot, previst en tancar aquesta edició ahir al vespre, del PSC, PP i C's per poder tirar endavant el pressupost, tot i està en minoria (7 del 21 regidors). Amb qui no s'ha pogut arribar a cap acord és amb la segona força al consistori, ERC, amb quatre regidors, un menys que els convergens. El motiu han estat les empreses de serveis municipals.

Prèviament a l'aprovació del pressupost, que inclou les partides de les empreses de serveis municipals, es van aprovar els consells d'administració que funcionaven des de fa sis mesos encara amb les persones designades a l'anterior mandat. Els partits volien que CDC reduís la seva representació i alguns plantejaven eliminar la figura del conseller delegat. Finalment ahir es van aprovar. ERC s'hi oposa perquè considera que «no són proporcionals als resultats de les passades eleccions» i es reserven una majoria que no tenen al ple i mantenen el conseller delegat que «ha estat utilitzada per a nomenar càrrecs polítics que no hagin obtingut acta de regidor».