figueres | E.B. / g.t. Baralla multitudinària per evitar la detenció d'un compatriota. Això va succeir ahir el vespre al barri de Sant Joan de Figueres. Al voltant d'un quart de nou del vespre els Mossos d'esquadra van detectar un individu que els constava en crida i cerca. El van voler detenir i va ser aquí quan va començar tot l'enrenou. L'home s'hi va resistir i això va provocar la mobilització de mes de 20 patrulles de Mossos i Guàrdia urbana de Figueres, segons diverses fonts consultades.

L'home que havien d'arrestar va començar a cridar: «Se me llevan por Navidad» i va fer mobilitzar els seus compatriotes en demanar-los ajuda. Unes 300 persones van envoltar el cotxe dels mossos de paisà i van increpar els policies.

Durant uns 45 minuts es van viure moments de forta tensió entre agents i veïns del barri i els Mossos van haver de demanar reforços. Finalment, al cap de 45 minuts, se'l van poder emportar detingut. A causa dels fets cinc policies autonòmics van resultar ferits per múltiples contusions

L'arrestat és Juan Salazar i se'l coneix com a «Juanillo». Segons fonts policials, els darrers dies havia participat presumptament en robatoris d'establiments i cotxes.

Per altra banda, tècnics de la companyia elèctrica Endesa i de la Guàrdia Urbana de Figueres van realitzar ahir al matí un nou dispositiu contra el frau elèctric al barri del Culubret, el quart que fan a la zona oest de la ciutat des que va començar el desembre. En l'actuació d'ahir, es van inspeccionar 70 habitatges i en 20 es va detectar que tenien la llum punxada. La companyia va desconnectar els infractors i alerta que les intervencions es mantindran. El Govern municipal va fer balanç la setmana passada assegurant que durant el que portem l'any a tota la ciutat s'han fet 119 actuacions vinculades a aquesta problemàtica, mentre que una setantena més han estat per ocupacions il·legals.