Innocentada

«Una llufa a la qual hem estat sotmesos és la publicació de les llistes de deutors a Hisenda, més de quatre mil»

30.12.2015 | 07:05
Innocentada
Innocentada

No, no els volia parlar, benvolguts lectors, de la innocentada amb la qual ens hem llevat (els estic escrivint el dilluns) aquest matí, la de la CUP vull dir, que ens està provocant que no sapiguem si les llàgrimes que ens vénen als ulls siguin de riure o per vergonya aliena. No, no els volia parlar d'aquesta espècie de miracle o presa de pèl sinó (ara ja comencen a circular tot tipus d'explicacions sobre el racionalment impossible empat) d'una altra llufa a la qual hem estat sotmesos pocs dies després de les eleccions del 20-D: La publicació de les llistes de deutors o defraudadors a Hisenda en la qual apareixien més de quatre mil individus o societats amb uns pagaments no efectuats superiors al milió d'euros i que, en una mirada ràpida, he pogut comprovar que podien arribar concretament i particularment als quaranta milions.

Jo no sé com ho han vist vostès, vull dir què han pensat sobre el particular, si els ha semblat bé aquesta vergonya(?) pública a la qual haurien estat sotmesos els implicats (aquesta semblaria la voluntat dels responsables de la publicació) o si, al contrari, s'han sentit, com un servidor, contrariats, ofesos i empipats per aquest reconeixement que no demostra altra cosa sinó la incapacitat política i administrativa per recuperar l'import d'uns deutes que segurament per si sols, (diuen de fonts solvents que els imports reconeguts per Hisenda no són sinó només el trenta per cent del total que s'hauria d'haver recaptat) poden arribar o superar el set mil milions d'euros, més de cent mil milions de les antigues pessetes.

I què han dit els responsables dels partits polítics, què han dit els responsables sindicals que pel seu silenci sembla estiguin encara amb la digestió de les mariscades, què han dit els de les formacions empresarials, els dels autònom que tant es queixen de pagar impostos davant aquesta humorada, han tractat algú d'«indecent», han demanat la dimissió d'algun responsable, han exigit penes?

Sembla ser que no, sembla ser que, com en el tango, silencio en la noche, ya todo està en calma, el músculo duerme, la ambición trabaja.
De totes formes, m'alegro que ho fessin públic després del 20-D. Si ho haguessin anunciat abans potser hauria patit un atac de bogeria i hauria votat Podem.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Enxampats amb 22 quilos d´haixix submergits en el dipòsit de gasoil

Enxampats amb 22 quilos d´haixix submergits en el dipòsit de gasoil

La Policia Nacional deté dos traficants que el jutge ha enviat a presó provisonal

Els temporals aprimen l´arc de pedra natural de Portitxol

Els temporals aprimen l´arc de pedra natural de Portitxol

A causa de l'acció de l'aigua i del pas del temps, es va aprimant aquesta joia natural que es...

El Col·legi d´Advocats alerta del perill de perdre el jutjat de violència de gènere

El Col·legi d´Advocats alerta del perill de perdre el jutjat de violència de gènere

El degà, Joan Ramon Puig Pellicer, demana l'ajut del Consell Comarcal i dels ajuntaments per...

Els hotels cedeixen habitacions

El Festival del Circ ha anat adquirint ressó internacional que ha permès fer crèixer les visites...

Artistes d´Etiòpia i Amèrica Llatina seran els protagonistes al sisè Festival del Circ

Artistes d´Etiòpia i Amèrica Llatina seran els protagonistes al sisè Festival del Circ

Se celebrarà del 16 al 20 de febrer amb 82 artistes de 12 països en quinze funcions, una més que...

Enllaços recomanats: Premis cinema