Roses està col·locant passeres per salvar desnivells, adequant miradors i fent accessible el camí de ronda dins el Parc Natural de Cap de Creus, des de Falconera a Montjoi. L'actuació s'està portant a terme i té en compte millores al llarg de tota la ruta, en 713 metres, on també es poden veure els efectes d'un incendi de fa un parell ?d'anys.

Un paisatge feréstec envoltat de vegetació i amb vistes al mar. És un dels camins de ronda que permet recórrer el litoral de cap de Creus. En molts dels punts l'accés era complicat i en altres gairebé impossible.

L'erosió per fenòmens com les pluges l'han fet impracticable perquè les terres s'han escolat augmentant el risc de caigudes. S'ha volgut millorar i fer-lo visitable per un a públic més ampli. Els treballs permeten veure les millores que es porten a terme amb un projecte que té en compte l'espai natural on se situa i que porta a terme actuacions que es puguin integrar al paisatge per ser el menys visibles possible. Ja es poden veure les escales amb pedra i les estructures de la nova passera per salvar el rec de la Murtra. El recorregut, a més, permet veure els efectes del foc després de l'incendi de fa dos anys.

A banda de millorar el camí , el primer tinent d'alcalde, Carles Pàramo, explica que també s'està treballant per crear indrets-mirador, llocs singulars com la Font de Cala Lledó, on s'acondiciona l'esplanada i es posen baranes per poder-ho gaudir de lloc de descans. L'objectiu és potenciar el paisatge que permet visuals del mar i penya-segats de gran bellesa. Un altre dels indrets amb vistes privilegiades és Punta Falconera que es protegirà amb una barana de vint metres. La ruta comença darrere la zona urbanitzada de l'Almadrava. Es poden resseguir els espais litorals de cala Lledó, cala Murtra, cala Rustella i acabar a la badia de Montjoi. El camí de ronda de Roses és una part de la xarxa europea de Grans Rutes, l'anomenada GR-92.

Els treballs tenen un cost de 86.000 euros. Està previst que acabin, segons ha informat Pàramo, en dos mesos.