Quatre detinguts per dos robatoris de mòbils amb violència i intimidació a la ciutat de Figueres en poc més d'una setmana.

Un dels fets es remunta a la matinada del 20 de desembre, quan una patrulla dels Mossos de la comissaria de Figueres que estava fent tasques de seguretat ciutadana va rebre l'avís d'un robatori al carrer. Concretament, un home explicava que dos individus li havien sostret el telèfon mòbil al carrer Vilallonga de Figueres. Els fets havien passat mentre l'home caminava pel carrer i els altres dos se li van acostar per darrere, el van empentar, el van col·locar contra la marquesina d'una parada d'autobús i, mentre un d'ells el retenia agafant-lo pels braços, ?l'altre li escorcollava les butxaques. D'una butxaca del pantaló li van agafar el mòbil i un paquet de tabac de l'altre costat. Després els dos homes van fugir a peu en direcció a la plaça del Gra de Figueres.

Immediatament els Mossos van fer recerca i van localitzar els dos homes al carrer Caamaño. Els van identificar, escorcollar i detenir. Es tractava de dos homes de 27 i 29 anys, nacionalitat marroquina, amb domicili desconegut. Els agents van poder recuperar i retornar els dos objectes sostrets. Ambdós, després de declarar davant del jutge van quedar amb llibertat amb càrrecs.

Li roben anant cap al TAV

L'altre fet es remunta al 12 de desembre, quan dos individus van sostreure un telèfon mòbil d'alta gamma a una turista a Figueres ciutat. En aquest cas pels volts de les quatre de la tarda del 12 de desembre, la noia feia un vol per la Rambla de Figueres amb el seu telèfon mòbil d'alta gamma a la mà i anava cap a l'estació del TAV, quan a l'altura del carrer Avinyonet dos joves magrebins la van empènyer i quan es va desequilibrar li van estirar la mà per agafar-li el telèfon mòbil. Ella es va resistir però finalment li van prendre el telèfon.

Els joves van sortir corrents. La noia ho va anar a denunciar a la comissaria dels Mossos. Arran dels fets es va iniciar una investigació que va concloure en dos dies amb la detenció dels dos autors a Figueres.

Els dos arresats són dos homes de 20 i 19 anys, de nacionalitat marroquina i veïns de la ciutat. Després de la detenció van quedar acusats com a responsables d'aquest robatori amb violència i intimidació. A tots dos individus a més, els consten antecedents policials.