El cafè Royal de Figueres ha reobert portes aquest cap de setmana després d'haver tancat durant diverses setmanes per unes obres d'urgència que la propietat hi va haver d'executar per assegurar estructures. Els treballs es van acabar just abans de Reis, una mica més tard del previst inicialment, i se suposava que el local tornaria a posar-se en marxa aviat pendent encara de la resolució judicial que la propietat i el llogater tenen als jutjats per la fi del lloguer antic, entre d'altres litigis.

Feia dies que els arrendataris hi estan tornant a col·locar el mobiliari que es va haver d'enretirar per les obres. Segons sembla, les tasques haurien acabar divendres passat i a través de la pàgina de Facebook que té l'establiment els clients van donar a conèixer que a la nit ja tornava a tenir les portes obertes.

L'espai és un dels més antics i emblemàtics de la ciutat, però també un dels més polèmics. Va aconseguir la declaració d'alguns dels seus elements com a Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) però la propietat ho va recórrer. Aquest, però, no és l'únic que tenen en vies judicials. També hi hi ha múltiples demandes creuades així com la reclamació de tancament en virtud de la finalització del lloguer de renda antiga que fins l'any passat ostentaven els llogaters. De moment, el local segueix impassible a totes aquestes disputes.