Incendi en un edifici de la Marca de l'Ham de Figueres. Les flames van afectar dilluns a la nit tot un pis dels baixos i això va provocar l'evacuació de tots els veïns que ahir a la nit van ser reallotjats i no van poder dormir a casa.

Una persona va resultar ferida lleu per intoxicació de fum i la van traslladar a l'hospital. Al lloc dels fets, el SEM (Sistema d'Emergències Mèdiques) va haver d'atendre un total d'onze veïns.

Els Bombers van treballar dilluns a la nit en un incendi d'habitatge a Figueres. Van rebre l'avís a les deu de la nit i s'alertava d'un incendi en un habitatge ubicat al carrer Aquari número 20. Es tracta d'un edifici de planta baixa i quatre plantes més. Immediatament els Bombers van mobilitzar vuit dotacions. El foc, que va quedar extingit poc després de dos quarts d'onze, va destruir totalment un pis de la primera planta.

L'estructura de l'habitatge no va resultar afectada, però els veïns no van poder passar la nit a casa seva perquè el bloc va quedar ple d'aigua, molt brut a causa dels treballs d'extinció, fum i amb els serveis bàsics parcialment afectats.

Durant els treballs d'extinció, els Bombers també van haver d'evacuar de les plantes superiors sis persones amb l'autoescala. El SEM per la seva banda va enviar quatre ambulàncies a la Marca de l'Ham i va atendre onze persones.

Una d'elles la van evacuar a l'Hospital de Figueres amb lleus símptomes d'intoxicació per inhalació de fum. La resta de persones ateses van poder ser donades d'alta in situ. Sortosament, en el moment en què es van origniar les flames part de la família que ocupa el pis afectat era fora passejant el gos.

Ahir el matí, els serveis tècnics, el cap de Bombers i l'arquitecte municipal van visitar l'edifici i van autoritzar que tots poguessin tornar a casa seva excepte el pis on es va originar el foc i que va queda totalment cremat. En aquest cas, segons van informar fonts municipals, es va haver d'apuntalar l'habitatge i a la famíila que hi vivia l'ajuntament de Figueres els oferirà allotjament alternatiu fins que els serveis tècnics acabin d'avaluar-ne l'estat.