Castelló d'Empúries ha obert el concurs per als locals del passeig d'Empuriabrava, sis establiments de restauració en els edificis de primera línia de mar que s'han mantingut com a Béns Culturals d'Interès Local (BCIL). Els preus de licitació van des de 20.000 a 65.000 euros l'any. Hauran d'estar oberts onze mesos l'any i l'adjudicació és per 15 anys. L'Ajuntament continua la inversió per reformar el passeig. El 2016 serà d'un milió d'euros. Per a la tercera fase, que inclou acabats, enjardinament i alguns equipaments s'obre un període de participació ciutadana.

El local del costat del riu Muga (35.000 euros l'any), el Gran Reserva (40.000 euros), el de la Bocana (22.000), i quatre locals a l'antic edifici de Passarel·la, avui Girasol, són els establiments que surten a concurs. Al darrer pels petits es pagarà 20.000 euros i els dos centrals 65.000 euros l'any. Es poden fer obres a l'interior però no a les façanes perquè estan protegits com a BCIL. Els adjudicataris hauran de fer-se càrrec d'una activitat infantil a l'any i mantenir l'establiment obert la major part de ?l'any. L'alcaldessa, Assumpció Brossa, ha explicat que l'objectiu és dinamitzar l'entorn i que a la platja hi hagi gent tot l'any.

Es va explicar durant una jornada informativa al centre cívic d'Empuriabrava per explicar el procés paricipatiu per a la reforma del passeig; l'obertura del concurs i la creació del regidor de barri. Els interessats tenen temps fins al 14 de març per presentar els projectes. El que tindrà una major transformació serà el central que es vol obrir perquè des de la carretera es vegi la platja i hi hagi un accés des del passeig.

A banda dels nous locals, continuen les obres d'adequació del front litoral. El 2015 es va invertir 821.000 euros que han permès dotar-lo de diferents equipaments i d'il·luminació. Per aquest any els esforços se centraran en el paviment i carril bici. A la darrera fase és on es permetrà als veïns intervenir amb propostes. S'enviarà un qüestionari demanant sobre l'enjardinament, els jocs esportius o el mobiliari urbà. L'alcaldessa va informar que el 15 de setembre acaba el procés participatiu. Posteriorment s'estudiaran les propostes i es generarà un debat per redactar el projecte que s'ha d'executar el 2017.