El Govern de Figueres (CiU i PSC) han elaborat un document anomenat "Planificació per l'adequació i manteniment dels recs del terme municipal de Figueres 2016-2017)", on s'analitza l'estat actual de condicionament dels recs i rieres. L'estudi, elaborat per Fisersa, determina les actuacions prioritàries que l'Ajuntament assumirà al llarg d'aquest mandat. En aquest sentit, el regidor de Serveis Urbans, Quim Felip, diu que durant tot el mandat municipal es farà una inversió de 180.000 euros que serviran per minimitzar el risc d'inundacions o desbordaments en cas de fortes pluges, com les del novembre de 2014.

L'equip de Govern preveu destinar 60.000 euros als pressupostos d'aquest any i el vinent a les actuacions més prioritàries, mentre que durant els exercicis 2018-2019 es destinaran 30.000 euros, respectivament, al manteniment de totes les rieres i recs.

D'altra banda, durant les darreres setmanes ja s'han fet algunes actuacions de millora i neteja al Rec del Mal Pas. Els treballs han permès reduir la vegetació, arranjar esllavissaments o ampliar trams. A més, Felip avança que s'està negociant amb la Generalitat l'aplicació de solucions tècniques per millorar el drenatge d'aigua al sud de Vilatenim.