L'Ajuntament de Sant Pere Pescador ha col·locat un cartell a la platja propera al càmping La Gaviota on l'Estat ha portat a terme una actuació per regenerar les dunes. Els acusa d'anul·lar i malmetre l'accés a la platja i comunica que s'ha portat a terme "sense acord amb l'Ajuntament ni coneixement del projecte previst". L'alcalde, Agustí Badosa, ha explicat que l'objectiu del cartell és informar la població que no tenen res a veure amb aquesta obra que ha malmès un espai on s'estacionava.

"Atenció. Accés a la platja anul·lat i malmès pel servei de Costes de l'Estat a Girona" és l'encapçalament del cartell que acaba amb "sense acord amb l'Ajuntament ni coneixement del projecte previst". Se situa just a l'inici dels terrenys on les màquines van remoure les terres el mes d'octubre passat.

"La gent es pregunta, no ho entenen i nosaltres hem informat de la situació, que és una actuació de Costes, que ens ho hem trobat i que no hi estem d'acord". Ho explica l'alcalde, que assegura que "ens invalida un aparcament de tota la vida i una interconnexió" i que des del departament "ni s'han volgut asseure" a parlar del tema. Per tant, reitera que el cartell només té l'objectiu d'informar. No saben com afectarà de cara a la propera temporada perquè aquí hi havia, a banda de l'aparcament, ?guinguetes de temporada. L'Ajuntament treballa per trobar un lloc alternatiu per estacionar llogant algun terreny però serà una mesura provisional per la urgència de trobar sortides.

Regenerar l'espai dunar

Els treballs a la platja formen part d'una actuació de Costes per regenerar l'espai dunar, segons explicava el cap de Costes a Girona, Jordi Planella. Però la mesura va xocar amb l'Ajuntament perquè l'espai ha estat utilitzat fins ara com a zona d'aparcament perquè no hi ha alternatives i se situa en un punt d'activitat turística a l'estiu per part del càmping i altres negocis.

Mentre Costes assegurava que ja els havia donat un marge de temps i fa anys que es demana que trobin solució, des de l'Ajuntament de Sant Pere diuen que els van demanar un any de marge.