L'Ajuntament de Figueres ha escollit l'actual gerent de l'empresa mixta de serveis Ecoserveis, Jordi Cabot, per ocupar el càrrec de Director de Serveis Urbans, creat a l'inici d'aquest mandat pel l'equip de Govern (CiU i PSC). La provisió del lloc de feina s'ha fet a través d'un concurs que el ple va convocar el passat mes de desembre amb el suport d'ERC i un dels regidors del PP. La designació arriba també just uns mesos abans que s'acabi la concessió del servei i que l'Ajuntament hagi de decidir com ho gestiona a partir de l'octubre.

La comissió de valoració del concurs proposa al Ple de l'Ajuntament designar Cabot en règim de personal directiu i contracte laboral especial d'alta direcció. Així consta al document de resultats finals al que aques diari ha tingut accés i que ara haurà de ratificar el consistori. Cabot era un dels cinc candidats al càrrec, un dels tres que el Govern municipal preveu nomenar en els propers mesos. Queda pendent encara el d'Urbanisme i el de Seguretat. Es tracta, segons van explicar, d'un nou model organitzatiu de l'Ajuntament on es busquen direccions d'àrees que durant els propers quatre anys han de ser estratègiques per a la ciutat. Per una banda, per les problemàtiques de cohesió social però també per afrontar el nou POUM o per fer front al canvi de model en la gestió dels serveis d'enllumenat, deixalleria, escombraries i parcs i jardins que, justament, ara assumeix Ecoserveis.

Figueres va aprovar convocar el càrrec el passat mes de setembre tot i l'oposició de diversos grups com Compromís, la CUP i C's i la portaveu del PP, que hi van votar en contra. L'alcaldessa, Marta Felip, va argumentar aleshores que el càrrec era una prioritat perquè la ciutat necessitava una reordenació dels Serveis Urbans així com la creació d'un futur Institut Municipal de Qualitat Urbana, amb el nou directiu al capdavant.

Precisament, Felip va recordar que calia més eficàcia als serveis públics i va recordar que s'acabava la concessó i que el càrrec també havia d'ajudar a planificar el futur dels àmbits que ara assumeix l'empresa mixta que, paradoxalment, encara dirigeix Cabot.

Vinculat a l'administració

Cabot, que ha estat qui més punts ha obtingut al procés de selecció, va assumir la gerència d'Ecoserveis a finals de 2013. Ho feia pocs mesos abans que l'Ajuntament acomiadés el que també havia assumit aquest càrrec juntament amb el de Fisersa, l'empresa plurimunicipal, Josep Viñas. Llicenciat en Ciències Ambientals, Enginyeria i Gestió mediambientals per la UAB, Cabot compta amb diversos estudis com ara un Programa Superior d'Administració i Direcció d'Empreses (ADE), un Màster en prevenció de riscos i diversos de vinculats al món mediambiental. Abans del seu pas per Figueres i tal i com consta al seu perfil de LinkedIn, va treballar com a tècnic de Medi Ambient i Platges i com a gerent a l'empresa mixta també dedicada a aquests serveis a Castelló d'Empúries, CENET06.