L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, manté que l'escola Carme Guasch, l'única de la ciutat que continua en barracons, es farà a l'antiga presó tot i que continua sense concretar dates. En un xat amb els lectors del Setmanari de l'AltEmpordà, Felip va dir que «la ubicació definitiva serà al recinte de la presó» i que «estem treballant el conveni amb el Departament d'Ensenyament per distribuïr l'espai i el paper que tindrà la Generalitat i l'Ajuntament en la construcció del nou CEIP i la rehabilitació de l'antiga presó».

Un lector també va preguntar a l'alcaldessa pel fet de prioritzar un tercer pavelló a la ciutat en lloc de construir l'escola. En aquest sentit, Felip va respondre que «un projecte no exclou l'altre». «És a dir, l'escola Carme Guasch, com tot CEIP, l'ha de fer la Generalitat en el seu pla d'inversions i en això estem treballant». Tant és així, afegeix, que «l'Ajuntament ja està disposat a cedir el terreny, el recinte de l'antiga presó (que actualment té cedit en part i que està en mans de Patrimoni) i a participar en la rehabilitació de l'edifici però la nova escola l'ha de fer la Generalitat». Felip, però, havia manifestat en campanya electoral les passades municipals que tenien un projecte tancat amb la Generalitat tot i que sembla ara que caldrà parlar-ne amb el nou departament, recentment nomenat.

Pel que fa a l'ordre de prioritats, diu que és cert que fa deu anys que hi ha l'escola Carme Guasch en mòduls prefabricats, però que «les necessitats d'un nou pavelló hi són des de fa molts més anys perquè l'últim que s'ha fet a Figueres és va inaugurar l'any 1991, quan la ciutat tenia molts menys habitants i molts menys nens i i joves que feien esport».

El tercer pavelló

D'altra banda afegeix que si l'equipament s'acaba fent a la zona sud de la ciutat (tal com CiU defensava al seu programa electoral) a través de la consulta prevista pel mes vinent, quedaria molt aprop del centre educatiu i, per tant, podria ser utilitzat en horari escolar pels alumnes de l'escola.