ICV de l´Escala ha acusat al regidor Àngel Rodriguez, que ha decidit passar al grup mixt, i al PSC d´incomplir en els pressupostos els acords presos en el pacte de govern signat. Davant l´icompliment havien decidit votar en contra del pressupost del 2016 però el regidor d´ICV va optar per no assistir al ple impedint que la formació pogués posicionar-se.

ICV ha explicat que «en els pressupostos no es compleix el pacte per escrit entre PSC i ICV-EUiA -signat per l'Alcalde Víctor Puga i el regidor Àngel Rodríguez, l'assignació econòmica a Serves Socials, el que s'estableix que havia de ser un 5% i no arriba al 3%». Per aquest motiu, des de l´agrupació local es va decidir votar-hi en contra, però el regidor va sorprendre al grup no assistint a la votació.

Rodriguez, que encapçala la llista des del 2007, va anunciar ahir que havia decidit passar al grup mixt sense donar explicacions dels desacords amb el grup però manifestant que continuaria treballant al govern municipal. Des d´ICV han manifestat que «el fet de quedar-se l´acta de regidor que es va guanyar amb la llista del nostre partit és un tema que deixem a la seva consciència» i defense que seguiran treballant «pels escalencs mé sperjudicats per les desigualtats bestials que patim, per la remunicipacilització dels serveis públics i una sanitat 100% pública».