L´Ajuntament es reuneix amb les colles i opta per no fer efectiva la decisió de tancar l´esplanada el divendres de Carnaval. El govern s´ha fet enrere en la decisió d´impedir l´accés pel rebuig generat però s´ha acordat amb les colles restriccions com tancar a partir de les tres de la matinada. S´espera la particiació de com a mínim 73 colles amb un total de 3.500 participants a la passada de divendres.

El govern municipal va anunciar aquesta setmana que, com s´havia plantejat en anteriors edicions, divendres no es podria accedir al port per acabar amb els incidents que acaba generant la macro festa en què es converteix. La notícia no va ser ben rebuda i fins i tot es va iniciar una recollida de signatures. El regidor de Festes, Francesc Giner, ha explicat que cada any hi ha incidents «i no volem continuar així».

El problema es dóna únicament la nit del divendres, mentre la resta del cap de setmana no passa. Davant la reacció popular van decidir debatre el tema en una reunió amb la presència també de l´alcaldessa, Montse Mindan, l´inspector de la Policia Local, Eduard Campà, el sotsinspector, José Mª Gutiérrez, l´exregidor de Festes, Juan M. Fernández, i el tècnic de l´Ajuntament, Jordi Sastre, i representants de més de mig centenar de colles.

Durant la reunió, segons explica el mitjà viladeroses.cat, Giner va començar exposant amb molta claretat els problemes, consistents en baralles, agressions sexuals, de salut pública i d´incivisme general, tot plegat va dir, causat principalment per un excés en el consum d´alcohol.

Van deixar clar que no tots els problemes els genera la gent de fora, sinó que també els roscins. Per això, Giner ha explicat que he volgut que fessin un exercici d´autocrítica perquè «han de reconèixer que en moltes de les coses que passen són culpables». Admet que de les tres mil persones que s´hi reuneixen són una trentena que acaben generant problemes però s´hi produeixen incidents greus.

Mindan va explicar que el port «no es pot blindar per deixar passar només els que van disfressats». Davant d´això i del fet que ­l´any passat es va desbordar la situació creuen que s´han de prendre mesures «per evitar que el port sigui un macro-botellón». L´inspector Eduard Campà va remarcar que «divendres, vosaltres no ho veieu perquè esteu de festa, però el CAP no pot acollir i atendre més gent que la que porten a causa d´una intoxicació etílica».

Giner ha explicat que es va acordar tancar a les tres de la matinada, més il·luminació i més presència de seguretat, tan privada com de la Policia Local.

El regidor va plantejar per a properes edicions la creació d´un Consell de Carnaval per regular en general la festa amb normes, sancions i altres temes com crear noves activitats o concursos.