Roses disposa d'un nou polígon industrial a tocar la carretera de Vilajuïga amb carrers i parcel·les urbanitzats des del 2011 però sense naus. L'espai industrial porta més de quinze anys de tràmits i hi ha una úncia empresa, la Zodiac, instal·lada abans de crear-se el polígon. Incasòl va adjudicar l'any passat a dues empreses quatre de les nou parcel·les de les que disposa ha deixat en suspens el procés a l'espera que acabin els llargs litigis judicials. L'Ajuntament tampoc ha comercialitzat les parcel·les. El Suprem posa més dubtes sobre el futur del polígon perquè ha ordenat al TSJC a valorar si és possible restaurar els terrenys, és a dir, retirar tota la urbanització i si no és així, valorar indemnitzacions.

El 2011 el Tribunal Suprem va declarar la zona industrial il·legal i va considerar que els valors mediambientals i ecològics eren superiors als interessos econòmics i industrials. Per tant, el polígon s'anul·lava i les entitats que havien demandat (l'Associació de Naturalistes de Girona, i Iaeden-Salvem l'Empordà) van reclamar que es restauressin els terrenys urbanitzats per Incasòl on encara no hi havia activitat. Semblava el final d'un polèmic projecte que es va començar a gestar el 1998 per poder acollir l'empresa Zodiac en uns terrenys privilegiats per la situació estratègica a tocar la frontera i d'eixos de comunicació com l'autopista i la N-II, però també entre dos parcs naturals, el dels Aiguamolls de l'Empordà i el Cap de Creus.

Al llarg de tota la tramitació s'ha quedat en suspens la comercialització en dues ocasions però l'any passat semblava que havien acabat els maldecaps i Incasòl va fer un acte públic per publicitar la licitació. Segons ha confirmat Incasòl, es va adjudicar a dues empreses quatre de les parcel·les, però han decidit no acabar de formalitzar a l'espera que es resolgui el procés judicial.

Després d'anul·lar-se el polígon, Ajuntament, Generalitat i Incasòl van recórrer al TSJC. Van al·legar que no es podia executarperquè ja estava urbanitzat. A més, van recordar que amb el POUM es legalitzava. El TSJC es va conformar que es publiqués la sentència íntegra. Els demandants van recórre al Suprem, que ara ordena al TSJC tornar a posar sobre la taula el tema i de nou genera l'interrogant sobre si el polígon desapareixerà o no. Bàrbara Shmitt, portaveu d'Iaeden, ha manifestat que demanen que es restauri el polígon urbanizat sense afectar les construccions existents, la Zodiac i uns petits magatzems anteriors. El tribunal entén que se'ls ha generat indefensió.

La decisió dels tribunals hauria de posar punt i final als dubtes sobre el futur dels terrenys, que avui són dinou parcel·les a punt d'acollir naus, deu de l'Ajuntament i la resta d'Incasòl.