L'empresa promotora d'un edifici inacabat i aturat de Figueres des de fa quatre anys va retirar ahir una grua de grans dimensions que hi havia quedat després que l'Ajuntament els instés a fer-ho per les nombroses queixes veïnals que la situació suscitava des de fa anys. El regidor d'Associació Veïnal, Jordi Masquef, diu que, tot i que els tècnics havien certificat que no suposava cap perill real, des del consistori ja ho tenien tot preparat per assumir-ho subsidiàriament -com ja van fer l'any passat tapiant els accessos a l'espai- però que, finalment, i «després de molta insistència» l'empresa ho va fer ahir. I és que, tot i haver-ho tancat, els veïns es queixaven que encara hi entrava gent i que, fins i tot, alguns s'enfilaven a la grua, amb el perill que això suposava.

L'Ajuntament va tapiar l'edifici del carrer Vicenç Bou al mateix temps que ho feia amb un altre situat al carrer Met Miravitlles, objecte de saquejos constants on ni tan sols hi quedaven les portes. Aquest, en canvi, va quedar aturat per la crisi i tan sols comptava amb l'estructura però al mig hi havia quedat una grua de grans dimensions que amb el temps s'havia convertit en un autèntic maldecap per als veïns de la zona. Les tramuntanades la movien i alguns es temien el pitjor tot i que des de l'Ajuntament asseguren que l'enginyer municipal va certificar fa temps que no hi havia risc i que la grua era estable. Però no només això. A la grua també s'hi posaven ocells i malgrat que s'havien tancat els accessos hi continuava entrant gent.

Entre les bretolades, alguns arribaven a enfilar-se a l'enorme infraestructura. Així ho han assegurat alguns dels veïns afectats. Feia temps que les queixes eren constants i l'Ajuntament feia mesos que reclamava a l'empresa no només el desmuntatge de la grua i el tancament de la finca -que subsidiàriament havia fet, en part, l'Ajuntament- sinó també retirar de l'obra inacabada tots aquells elements perillosos habituals en un bloc a mig fer com ara fustes o tanques exteriors.

Diversos requeriments

Després de diversos requeriments i negociacions, l'Ajuntament va aconseguir que l'empresa matriu de la que havia promogut l'obra -ara, concursada- es fes càrrec de l'actuació llargament reivindicada. Masquef diu que van assumir un compromís amb els veïns i que, fins i tot, ho havien preparat tot per si havia d'assumir-ho el mateix ajuntament. En aquest sentit, admet que el fet que s'hi continués accedint i que hi quedessin elements era «perillós». El passat mes de setembre, a més, els Bombers van haver d'actuar en un petit incendi que s'hi va declarar per causes que es desconeixen.

Ahir una de les veïnes afectades celebrava que, finalment, que les vistes des de les seves cases si?guin unes altres i que ja no hagin de témer més possibles accidents.