L'Area de Cultura de l'Ajuntament de Roses ha incorporat dins la programació del Teatre Municipal un Cicle de Creadors Emergents Empordanesos com a plataforma que pretén posar en escena el treball de joves creadors de la comarca. Un total de 22 espectacles integren la programació d'hivern-primavera, que inclou teatre, música i espectacles infantils.

La mostra de creadors emergents serà el 15 de maig i en aquesta primera edició se centrarà en el tema de la violència creadora. El dramaturg Marià Llop, el coreògraf Roger Fernández i el compositor Gerard Valverde presentaran l'espectacle multidisciplinar La dona que donava de menjar als coloms en un format no convencional compost per les seves respectives peces: Una guerra contra la pau (teatre), DUST?(dansa) i La setmana de la rata (música).

D'entre les propostes teatrals, destaca el muntatge de La plaza del Diamante, el 29 d'abril sota la direcció de Joan Oller i l'actriu Lolita Flores, que ha passat recentment pel Teatre El Jardí de Figueres. Per al 27 de febrer s'ha programat André i Dorine, de la companyia Kuluka Teatro, que arriba després de recórrer 20 països representant la història de dos ancians que després de l'erosió d'anys de convivència es retroben amb la irrupció de l'alzheimer; Somriures i llàgrimes o l'espectacle en clau d'humor 50 sombras de Andreu són també espectacles destacats en l'apartat teatral.

Concerts i clàssics

En el musical, dins el cicle «Viumúsica» hi haurà tres concerts: Núria Graham (4 de març); Dolo Beltran -del grup Pastora- (1 d'abril); i Ian Sala (7 de febrer). Hi haurà música clàssica amb l'Orquestra de Cambra de l'Empordà i, amb el cicle «Tarda de Clàssics», un espectacle poètic musical, L'Ovidi. Poema sense acabar, una cantada d'havaneres i espectacles infantils.

Cultura manté la baixada de preus dels espectacles teatrals, que són d'entre 12 i 15 euros; de 5 els infantils i 8 els concerts.