Castelló d'Empúries rebrà la visita demà d'un grup de tècnics de turisme de l'Associació de Guies Oficials de Turisme de Catalunya adherits a d'altres d'àmbit estatal, per tal de conèixer més de prop el patrimoni jueu i poder-ne informar.

El recent nomenament de Castelló com a seu el 2016 de la xarxa Red de Juderías Caminos de Sefarad, i dins el marc dels cicles formatius que anualment organitza l'associació, s'ha organitzat aquesta visita.

El col·lectiu de guies oficials, segons ha informat l'Ajuntament, en aquesta visita descobrirà de la mà de l'historiador local J. M. Gironella, les darreres troballes referents a la Basílica de Santa Maria, i realitzaran un recorregut pel Call castelloní i les muralles, al final del qual aprofitaran per experimentar el menú degustació al restaurant Emporium, recentment guardonat amb una estrella Michelin. L'associació, amb més de deu anys de tradició, només aplega els guies homologats per la Generalitat de Catalunya i actualment compta amb cinquanta membres, una vintena dels quals formen part del sistema de Guies homologats de la Red de Juderías.