Una petita fortuna. Això és el que hi havia dins d´un taxi que venia de Barcelona i que havia d´acabar el seu trajecte a Itàlia. Es va veure interromput però a l´alçada del Pertús, després que els policies francesos de duanes aturessin el vehicle i descobrissin que els seus dos ocupants portaven a sobre més de 234.000 euros -en dòlars, xecs i euros-.

Cal recordar que a la duana s´ha de declarar a partir de 10.000 euros i en ser preguntats pels agents francesos, els tres ocupants del vehicle van negar portar res. Per aquest motiu, van ser denunciats i l´home que en duia més a sobre, serà cridat a declarar pel jutge corresponent. El taxista per la seva banda, va explicar als agents que a ell li havien pagat 1.500 euros per al viatge de Barcelona a Itàlia.

El cas es remunta a divendres quan en un control que feien divendres al voltant de les 11 del matí els agents de la brigada del Pertús van aturar un Mercedes amb matrícula espanyola. Es tractava d´un taxi i segons va publicar L´Indépendant anava amb tres persones a bord a qui se´ls va reclamar si portaven diners per declarar a l´entrat a l´Estat francès. Ells ho van negar però els policies van notar-los nerviosos i van decidir fer un escorcoll exhaustiu del vehicle. Van trobar que hi havia feixos de bitllets enmig del cotxe i en un dels homes i van trobar que en una màniga de l´armilla hi haviamés diners així com xecs i pagarés.

Xecs, dòlars i euros en efectiu

Els agents se´n van fer creus de la fortuna que havien trobat en aquest control fronterer. En total van fer la suma hi havia 16.000 dòlars en xecs, 18.000 dolars més en efectius i un total de 198.500 euros en bitllets d´euros que estaven ben amagats. Els agents van demandar als ocupants què era tota aquella gran quantitat de diners i el taxista es va limitar a dir que ell era un xofer d´un taxi particular a qui els altres dos homes que anaven amb ell li havien pagat 1.500 per anar de Barcelona a Itàlia.

L´home a qui li van trobar gairebé tots els diners en canvi va dir que havia portat tots aquells diners de l´Equador cap a Itàlia. I que sabia que hauria d´haver informat als agents però que no ho havia fet perquè no els aturessin. Els agents van comissar els diners i han iniciat una investigació per poder aclarir l´0rigen dels diners.