Una audiència molt poc "pública"

A l'acte per explicar el pressupost només hi van anar 9 persones, la majoria polítics i membres d'entitats

30.01.2016 | 07:13
Els assistents a l´audiència pública del pressupost, dijous al vespre.

E

s tracta d'un tràmit que l'Ajuntament havia de fer per donar a conèixer el pressupost municipal a la ciutadania en ple període d'al·legacions. Malgrat això i com ja sol ser habitual, el públic a l'Audiència pública celebrada dijous al vespre al saló de plens de Figueres no arribava ni a la desena d'assistents. D'aquests, a més, la majoria eren membres de partits polítics, regidors o representants d'entitats veïnals.
No va ser una trobada d'autocomplaences. Els assistents volien saber, per exemple, si es preveien partides per arreglar unes determinades voreres, per tenir wi-fi a les seus de les entitats veïnals o disposar d'aparells informàtics, un extrem en el qual el regidor de Rendes, Jordi Masquef, va assegurar que estaven treballant. També per saber si l'Ajuntament tenia reserves per assumir una hipotètica condemna de més de 4 milions d'euros pel cas del Turó Mas (ara recorregut) o si hi havia previsió de fer uns pressupostos més participatius, més enllà dels 500.000 euros previstos enguany per decidir als diferents barris.
Hi va haver també preguntes més tècniques, com algunes de les que va fer la portaveu de la CUP, Natàlia Sánchez, i d'altres que buscaven filar prim demanant explicacions per un concepte de "comissions" que apareixia en una partida o fins i tot a què es referien alguns noms on van destinades subvencions quan en realitat es tracta de la denominació de l'empresa o entitat. L'alcaldessa, Marta Felip, va exposar els números i va dir que el Govern ha de complir compromisos però que hi ha voluntat d'obrir-se a la ciutadania. El format actual, però, segueix sense despertar gaire interès.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema