El govern de Cadaqués (ERC) ha aprovat el pressupost per al 2016 amb els vots en contra de CiU perquè s'incompleix la regla de la despesa que els impediria créixer per sobre de l'1,8%. El regidor d'Hisenda, Francesc Saló, va constatar que en són conscients però que altres municipis ho han fet i fins ara no ha tingut conseqüències.

El pressupost aprovat al ple celebrat divendres és de 6.471.747 d'euros. L'objectiu de l'increment és amortitzar el màxim que es pugui del crèdit a proveïdors que tenen amb l'Estat, i que té un interès del 5,9%, per poder contractar crèdits amb entitats bancàries per a inversions amb interessos més baixos. Actualment, ronden l'1%. Saló va constatar que "el que volem és treure'ns un mort de sobre, que paguem un dineral d'interessos, i fer operacions a crèdit que ens permetin tirar endavant el programa". Per això, el pressupost està marcat per aquesta voluntat política d'alliberar-se del crèdit a proveïdors. L'Ajuntment té actualment un endeutament del 40% i un estalvi de l'entorn del 7% anual que els permetria complir les condicions per contractar nous crèdits.

Els representants del consistori van posar sobre la taula els dubtes d'algunes administracions com la Diputació sobre si s'ha de complir la regla de la despesa. A més, el regidor va explicar que altres poblacions ?-entre elles algunes grans, com Girona- ho han fet sense que hagi passat res.

Tot i això, el regidor de CiU, Joan Figueras, va manifestar que considera que és un tema de voluntat política i que s'hauria de complir perquè, si no és així, vol dir que el pressupost que s'aprova no es podrà complir i "tots ens mereixem que el pressupost sigui creïble".