La polèmica en el si de la Guàrdia Urbana de Figueres no para d'augmentar. En un nou episodi sobre el conflicte intern del cos, ahir el sindicat CSIF va denunciar en un comunicat que dilluns el cap de la Guàrdia Urbana, Josep Maria Riera, va convocar una reunió "al marge de qualsevol òrgan de negociació amb alguns delegats sindicals de la policia als quals va escollir" sense que hi hagués representada tota la Junta de Personal. A més, diuen que ahir mateix van veure un cartell penjat on es convocava una altra reunió amb els delegats per abordar l'aplicació de la valoració de llocs de treball i "anàlisi de la situació actual sense que a hores d'ara sapiguem qui la convoca".

"Ahir (abans-d'ahir per al lector) el cap de la Guàrdia Urbana va convocar a les 9.30 una reunió amb delegats sindicals de la policia (als que va triar). Des del CSIF considerem una vergonya i una falta total d'ètica per part del senyor Riera que s'amaga darrere d'un òrgan il·legal inventat per ell per negociar a esquenes dels legítims representants dels treballadors. La Junta de persona és l'òrgan legalment establert per aquest tipus de reunions", asseguren en un comunicat.

Des del sindicat diuen que la trobada era per parlar sobre "la salut de treballadors i l'informe d'Inspecció de Treball" , que publicava aquest diari el dissabte. "Per abordar això ja existeix el Comitè de Prevenció", afegeixen, tot assegurant que "demostra així el seu total despreci de la legislació vigent en matèria de drets sindicals, dotant-se de competències de personal que són de l'alcaldessa, que és la màxima responsable d'aquest temes".

Segons denuncien, l'inspector va convocar la reunió arran de la notícia i va escollir un "assessor d'UGT-SAP, que no és ni membre de la junta ni representa ningú ?d'aquest Ajuntament. En canvi, no va convocar assessors de CSIF ni de CCOO". Malgrat això, el president del CSIF, Rafa Sánchez, afegeix que hi va acudir un delegat del CSIF que no els ho va comunicar i que, sabent que el sindicat està en contra d'aquest tipus de reunions, "ha dimitit com a delegat electe".

Conflicte entre sindicats

D'altra banda, també critiquen SAP-UGT perquè diuen que "els deu semblar bé negociar a esquenes dels òrgans legítims de negociació. Segurament la seva presència sigui en suport al cap de policia", a qui consideren responsable de la situació de crispació al cos. Amb tot, la Junta de Personal té prevista una reunió extraordinària per parlar de la situació.