L'Ajuntament de Figueres té previst aprovar al ple d'aquest dijous el nomenament dels representants de l'Ajuntament a la Comissió consultiva i participativa per a l'anàlisi del model de l'Embarraca't però des del Govern asseguren que per a aquesta edició es mantindrà el format que la celebració ha tingut en els darrers anys. La regidora de Joventut, Mar Casas (CiU), diu que l'ens es reunirà i debatrà sobre possibles futurs canvis en la iniciativa però que per a aquest any ja no hi havia temps d'abordar-ho tenint en compte que les Fires i Festes de la Santa Creu se situen a finals d'abril.

"És impossible fer-ho en aquesta edició, no hi ha hagut temps d'articular-ho perquè ja fa setmanes que estem treballant en la celebració. De fet, ja està molt definit el programa d'actuacions, avui -ahir per al lector- tenim una altra comissió per decidir els proveïdors i la setmana vinent ja es farà el sorteig de les barraques", explica Casas. En aquest sentit, diu que la intenció és començar a treballar al més aviat possible en aquesta comissió, que el govern va aprovar reeditar com a punt d'urgència a l'ordre del dia al ple del passat mes de novembre. Va ser a la mateixa sessió on s'havia presentat una moció de la plataforma Nova PEP, que justament reclamava un nou model d'Embarraca't, que en un primer moment el Govern municipal (CiU i PSC) no volia votar i que, finalment i deprés d'un recés, va debatre i rebutjar.

La comissió, en canvi, es va aprovar només amb els vots del govern, l'abstenció del regidor del PP, Diego Borrego, i vot contrari de la resta perquè consideraven que les formes no eren les adequades i que s'havia d'escoltar tothom.

L'alcaldessa, Marta Felip, va insistir que a la comissió es debatria el model actual tot i que ja va insinuar aleshores que era difícil plantejar-ho a curt termini i que també ho era fer un canvi d'emplaçament tot recordant que les barraques no són com l'Acústica, sinó que s'allarguen més de dos caps de setmana. Casas insisteix que es parlarà i la comissió és ?reunirà però avança que amb els terminis sobre la taula i les dinàmiques habituals per organitzar un esdeveniment d'aquestes característiques feien impossible que tot plegat pogués fer-se per a aquest mateix any.

En aquest sentit, diu que està a punt de fer-se el sorteig per a l'assignació d'estands i la programació gairebé enllestida. La previsió és que hi hagi concerts el divendres 29 d'abril, el dissabte 30, el dilluns 2 de maig i el cap de setmana del 6 i 7.

La nova plataforma va impulsar a finals de l'any passat un manifest i també una concentració per reclamar canvis entre els quals hi havia la voluntat d'acostar la celebració al centre, d'on va marxar fa vint anys. També fer un format amb més activitats durant tot el dia on poguessin participar més col·lectius i associacions.