L'Ajuntament de l'Escala ha aprovat l'adjudicació de la darrera fase dels treballs de rehabilitació de l'Alfolí de la Sal (s XVII) que tancarà set anys d'obres i permetrà tenir a punt l'edifici per incloure'l al patrimoni d'activitats culturals i de lleure. Les obres tenen un termini d'execució de set mesos i un pressupost de 302.250 euros. Una vegada acabada l'obra, s'hauran invertit 1,5 milions en la rehabilitació.

L'empresa Teyco ha estat l'adjudicatària. S'encarregarà de portar a terme els treballs interiors i exteriors pendents, així com les sales de les plantes superiors. Una vegada acabats els treballs, s'ha d'abordar la museïtzació interior. L'objectiu municipal és que abans de finals d'any s'hagi pogut tirar endavant.

L'obra de l'Alfolí de la Sal ha hagut d'anar salvant esculls des que va començar fa set anys, sobretot econòmics pel retard del pagament de les ajudes. Això ha fet que s'hagi allargat en el temps, una de les crítiques que han posat de manifest l'oposició des de fa temps.