L´equip de govern (ERC) de Cadaqués atendrà les recomanacions dels informes sobre l´estat dels arbres de l´avinguda Caritat Serinyana. S´espera començar a podar els arbres i anar talant els que vagin veient que estan morts o són un risc. A més, la previsió futura és que a la part final d´aquesta avinguda acabin desapareixent els arbres actuals perquè no s´hi poden desenvolupar en condicions òptimes. CiU insisteix en manentir arbrat a la via.

«Benzinera avall vols treure els arbres?». La pregunta la va fer més d´una vegada el regidor de CiU, Joan Figueras, al darrer ple municipal. Demanant per la poda que encara no s´ha fet a l´arbrat del poble, posava sobre la taula el polèmic tema i intentava treure una resposta clara al govern sobre si pensen eliminar l´arbrat de la via.

L´alcalde, Josep Lloret, va arribar a etzibar-li si jugava o no l´entenia, davant la insistència. Lloret va constatar el que els informes emesos sobre l´estat van concloure i que es van exposar en una xerrada. Tal com va publicar Diari de Girona, els experts van ser clars en el fet que els plàtans no estan bé en aquesta ubicació i no poden créixer en bones condicions. Això i una poda que es va fer fa 25 anys han acabat amb una part morts, molts en mal estat i amb uns exemplars dèbils i petits.

Lloret va dir: «per seguretat, farem poda i anirem fent tala d´aquells arbres que necessiten fer-se una tala, ni més ni menys». L´alcalde va recordar que des de la benzinera en amunt les voreres són més amples i se n´hi podrien plantar, tot i que en una ubicació diferent, com es deia als informes. En canvi, va recordar Lloret, l´altra part són voreres estretes i un espai gens idoni per als arbres. A més, s´hi han de portar a terme treballs per soterrar els pals de llum, tubs nous d´aigua i de telefonia, per la qual cosa «aquelles poques arrels que tenen substància quedaran malmeses». I va voler deixar clar que «jo vull mirar per la seguretat i la seguretat em marca que, aquells arbres, o ens quedem amb tots o els traiem».

Per evitar que es retirin els plàtans de l´avinguda es va generar un moviment per recollir signatures. Se´n van entregar unes 2.400. A la reunió convocada, però, hi van assistir una cinquantena de persones.