A Cristian España li demanen 8 anys de presó per presumptament haver agredit sexualment la seva parella quan aquesta li va dir que ja en tenia prou de fer l'amor. Havien mantingut relacions al llarg de dos dies però ell seguia insaciable i quan la seva parella es va plantar va intentar forçar-la. Després d'un forcejament va aconseguir introduïr-li els dits a la vagina i la cosa no va anar a més perquè els Mossos d'Esquadra van arribar a la casa de Cabanes alertats per l'exparella de la dona, a qui havia demanat ajuda per telèfon després del forcejament. Aquesta és la tesi del fiscal i l'acusació particular. La defensa, en canvi, considera que és una fabulació. El cas es va jutjar ahir a la secció quarta de l'Audiència Provincial de Girona.

El processat es va negar a contestar les preguntes de les acusacions i únicament va respondre a la seva lletrada, Goretti Chico, per admetre que la matinada de l'1 de maig de 2011 s'havia emprenyat amb la seva parella quan li havia recriminat que fumava massa.

La víctima no va negar la discussió pel tabac encara que les explicacions que va oferir al fiscal -Gregorio Domínguez- i a l'acusació particular -Manuel Vivó- eren diferents. Per començar, l'enuig en la parella, que feia quinze dies havia començat la seva història després de conèixer-se per una xarxa social d'internet -Badoo-, es devia als gelos que l'acusat li havia demostrat en fer-se un compte fals per xatejar amb ella tot fent-se passar per una altra persona. I sí, a la dona li molestava que fumés tant però el problema no era aquest sinó que "ell volia tenir a cada moment relacions sexuals" i, quan va negar-se a seguir, l'home li va treure un ganivet i després va tractar de forçar-la agafant-li els braços i posant-li la mà per dins la roba.

La dona relata que la seva parella li va amagar la bossa de mà dins una butaca foradada -els Mossos ho corroboren- i que quan va poder trucar per telèfon va avisar el seu ex perquè no sabia el número de la policia. L'exparella va ser qui va alertar els Mossos indicant que la dona estava en perill, que la sentia plorar i que l'estaven insultant.

Els forenses van assegurar que l'acusat pateix un retard mental i un trastorn de la personalitat que li dificulta la inhibició i la contenció, cosa que el fa poc tolerant a la frustració i això ho va fer servir la defensa per demanar que, en cas de condemna, el tribunal ho contempli com un eximent.

L'acusació particular va acceptar l'explicació dels forenses però puntualitzant que aquest trastorn i el retard no incapaciten l'acusat ni anulen la seva voluntat. Per tant, entén que era conscient que estava cometent un delicte d'agressió sexual en atemptar contra la voluntat de la dona i ha de ser condemnat.