L´exprofessor detingut per abusos va treballar en un casal esportiu de l´Alt Empordà

Des del Consell Esportiu de l´Alt Empordà asseguren que no han rebut "cap queixa"

06.02.2016 | 16:26

El Consell Comarcal de l´Alt Empordà ha donat a conèixer mitjançant un comunicat aquest dissabte que l´ex professor de gimnàstica del Col·legi Maristes de Sants-les Corts de Barcelona acusat d´abusos sexuals a menors va estar treballant durant els estius del 2014 i 2015 com a socorrista a la piscina municipal d´Espolla i monitor d´activitats esportives a l´aire lliure en el casal d´estiu Esportiueig que aplegava infants d´Espolla, Capmany i Sant Climent Sescebes. Des del Consell Esportiu de l´Alt Empordà, el seu gerent, Alex Terés, ha afirmat que no han rebut "cap mena de queixa" durant aquests anys i que l´home estava "molt ben considerat". D´altra banda i per apaivagar inquietuds, els tres ajuntaments de l´Alt Empordà tenen previst convocar una reunió informativa amb els pares dels infants que van participar al casal d´estiu.

En el comunicat difós als mitjans de comunicació, expliquen que aquest matí s´han reunit a l´Ajuntament d´Espolla representants d´aquests tres municipis amb tècnics del Consell Esportiu de l´Alt Empordà i del Consell Comarcal de l´Alt Empordà per analitzar la situació generada després de donar-se a conèixer que l´acusat d´abusos sexuals a menors va estar treballant com a socorrista a la piscina d´Espolla.

Mitjançant un comunicat conjunt, els tres ajuntaments han confirmat que l´home va ser contractat a través del Consell Esportiu de l´Alt Empordà i durant els estius del 2014 i 2015 va estar treballant com a socorrista a la piscina municipal d´Espolla i també va ser monitor d´activitats esportives a l´aire lliure en el casal d´estiu Esportiueig durant un mes, l´estiu passat. Un casal on hi participaven infants i joves dels municipis d´Espolla, Capmany i Sant Climent Sescebes.

Des del Consell Esportiu assenyalen que la contractació va complir tots els requisits legals i que el monitor disposava de la titulació i tots els requeriments necessaris per poder realitzar aquesta activitat laboral. "Fins que hem conegut aquesta notícia no hem rebut cap mena de queixa, al contrari, estava molt ben considerat", ha explicat el gerent del Consell Esportiu de l´Alt Empordà, Àlex Terés, que també ha estat denominat com el portaveu dels tres ajuntaments i de l´ens per tractar aquest cas.

Tot i això, i davant la inquietud que pugui generar a les famílies, els tres ajuntaments tenen previst celebrar properament una reunió informativa amb tots els pares dels infants que van participar al casal d´estiu. Abans, els consistoris rebran l´assessorament tècnic i jurídic del Servei d´Atenció a la Infància i l´Adolescència el Consell Comarcal de l´Alt Empordà i dels Mossos d´Esquadra.

Des dels tres ajuntaments i del Consell Esportiu de l´Alt Empordà, es poden a disposició de la investigació policial i judicial. Segons apunten algunes fons, l´ex professor de gimnàstica que ha quedat formalment detingut a Barcelona, hauria estat vivint a Peralada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Circ d´Etiopia i Amèrcia Llatina centraran el Festival del Circ de Figueres

Circ d´Etiopia i Amèrcia Llatina centraran el Festival del Circ de Figueres

La nova edició del 16 al 20 de febrer comptarà amb 82 artistes de 12 països

Apareix sense closca la tortuga llaüt trobada als Aiguamolls

L'animal, després d'explorar-lo, havia estat retornat a la platja perquè s'integrés al cicle vital

Figueres rep la proposta de la propietat per fer visites a la casa on va viure Dalí

Figueres rep la proposta de la propietat per fer visites a la casa on va viure Dalí

El document també contempla que l'Ajuntament pugui exercir dret de tanteig per adquirir la finca...

L´arxiu de Castelló s´ha quedat sense espai i ha de posar caixes al lavabo

L´arxiu de Castelló s´ha quedat sense espai i ha de posar caixes al lavabo

Les instal·lacions actuals estan saturades de documentació i el servei s'ampliarà amb el...

Un home de 71 anys resulta ferit pel fum en l´incendi d´un pis

Un home de 71 anys resulta ferit pel fum en l´incendi d´un pis

Les flames van afectar tota una habitació d'un immoble i la façana del bloc del centre de Figueres

Enllaços recomanats: Premis cinema