La rua nocturna de Roses va aplegar ahir 3.500 participants inscrits i es calcula que un miler més es van incorporar a la desfilada en colles o en algunes de les 68 carrosses. Disfresses de tota mena, música i animació van omplir durant dues hores i mitja l´avinguda de Rhode fins al port. Allà es van concentrar, una vegada acabada la rua. Com cada any s´hi manté la festa tot i que aquest any estava previst tancar el recinte a les tres de la matinada per intentar acabar amb els incidents com baralles o agressions. La nit contava també amb balls i discomòbil.

El carnaval rosinc va ser ahir, un any més, el protagonista a les comarques gironines en aplegar milers de persones desfilant i molts milers més gaudint de la festa. A partir de mitja tarda els carrers es van tancar al trànsit per començar els preparatius de la rua. Unes hores més tard, a les nou, començaven a desfilar les nombroses carrosses en l´ordre establert per sorteig.

Tigres, domadors, indis, la popular sèrie Joc de trons, animals de tota mena, en Mic i en Cinc segons o una taverna van ser algunes de les temàtiques o personatges que es van poder veure desfilar en colles o en alguna de les espectaculars carrosses, que mostren un any més la implicació dels rosincs i veïns d´alguns pobles del voltant que han dedicat mesos a la preparació. Una vegada finalitzada la passada, Roses oferia un ball a la plaça Frederic Rahola i una discomòbil al pavelló poliesportiu fins la matinada. Ahir s´esperava que les campanyes i els canvis al port, amb més il·luminació i més vigilància, servissin per evitar incidents, una de les batalles de l´Ajuntament. El regidor de Festes de Roses, Francesc Giner, constatava que el primer dia, el dijous, la festa es va acabar amb molt d´èxit i sense incidents. Es va produir un ensurt a un quart de dues de la matinada d´ahir en cremar-se restes i brossa a l´exterior d´una nau on es confeccionen algunes carroses. Es van cremar uns cinquanta metres quadrats. Hi van participar dues dotacions de bombers. Per avui s´espera una passada infantil a les quatre de la tarda a l´avinguda de Rhode i ball a la plaça Frederic Rahola. La festa continuarà a la nit al pavelló amb discomòbil i a la plaça Frederic Rahola amb la festa amb el grup de versions Hotel Cochambre.