El Consell Esportiu no ha rebut cap cas relacionat amb el pederasta de Sants

L'ens diu que estudiarà si convoca o no els pares dels que van ser-ne alumnes perquè, si no hi ha motius, no volen generar més "alarma"

11.02.2016 | 07:06

El gerent del Consell Esportiu de l'Alt Empordà, Àlex Terés, diu que de moment cap família s'ha posat en contacte amb ells ni amb els ajuntaments per denunciar cap cas relacionat amb el presumpte pederasta confés dels Maristes de Barcelona. El responsable de l'ens afirma que sembla que no hi hauria hagut cap problema i que estan estudiant si han de fer o no la trobada anunciada amb els pares que van portar els nens al casal d'estiu o a la piscina municipal d'Espolla perquè "ens aconsellen que no generem més alarma". En aquest sentit, diu que "òbviament, si les famílies ens ho demanen, els atendrem". D'altra banda, diu que estan col·laborant amb els Mossos d'Esquadra en la investigació i que lamenten que "aquesta persona no anés a la presó el 2011".

El cas es va conèixer a principis de mes arran d'una confessió del propi acusat. Havia treballat durant 35 anys en aquest centre religiós de Barcelona. Però Joaquín Benítez va explicar davant del jutge que va marxar-ne el 2011 d'acord amb el centre, que era coneixedor del cas. Aleshores es va traslladar a la comarca de l'Alt Empordà, on va treballar com a socorrista a la piscina d'Espolla els darrers dos estius (2014-2015) i també va ser monitor d'activitats esportives a l'aire lliure durant un mes, l'estiu passat, per als municipis d'Espolla, Capmany i Sant Climent Sescebes.

El Consell va insistir diumenge que es fa difícil detectar "mostres" d'aquest tipus i que la contractació es va fer complint tots els requisits. Amb tot, diuen que un cop fet públic que ha treballat amb nens de la zona, "més enllà de la preocupació normal, no hem rebut cap queixa ni cap possible cas". Per això, de moment no convocaran la trobada anunciada amb els pares.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Tres lladres aturen una dona, l´estaborneixen amb una pistola i li roben el cotxe

Els homes li han fet creure que buscaven l'estació de tren i han aprofitat per agredir la víctima...

Ciències i lletres

«En política és possible guanyar havent perdut o perdre havent guanyat, tot és qüestió de l'anàlisi»...

Foment comença la transformació de la cruïlla de la plaça del Sol de Figueres

Els treballs generen les primeres retencions i cues, que l'Ajuntament preveu que es mantinguin els...

L´obús trobat al Port de la Selva és una bomba de l´aviació alemanya

L´obús trobat al Port de la Selva és una bomba de l´aviació alemanya

L'artefacte, que data de 1938, no estava sencer i ahir va ser detonat per la Guàrdia Civil a la...

Unió veu irregularitats al cas Royal Marine i estudia portar-lo a la Fiscalia

Unió veu irregularitats al cas Royal Marine i estudia portar-lo a la Fiscalia

L'escrit de conclusions de la formació en la comissió d´investigació alerta de pagaments...

Enllaços recomanats: Premis cinema