L´exdelegat del CSIF diu que va plegar pel "radicalisme" sindical

L'agent de la Guàrdia Urbana nega que abandonés arran de la polèmica reunió amb el Cap

09.02.2016 | 07:12

El delegat sindical del CSIF a la Junta de Personal de l'Ajuntament que va renunciar al càrrec diu que no ho va fer pels motius al·legats pel sindicat en un comunicat, sinó que la decisió "ha estat motivada principalment pel fet de no sentir-me gens a gust amb la línia del sindicalisme radical del CSIF". L'exmembre, agent de la Guàrdia Urbana, també fa una "crida" a reflexionar sobre si aquesta és la via "correcta i favorable per a la defensa dels veritables interessos dels treballadors".
En un escrit que ha fet arribar a aquest diari en resposta al comunicat sindical que denunciava reunions sense tota la Junta de Personal, acusa de liderar aquesta línia a "la persona que ostenta actualment la presidència de la Junta de Personal, essent el detonant final la subtil jugada d'aquesta per excloure'm de participar a la Mesa General, ni tan sols figurar-hi com a suplent, com estava fins ara". A més, diu que "pretén instaurar el monopoli i control de tota acció sindical que es dugui a terme en aquest Ajuntament, a més de no tolerar cap mena de dissidència ni pensament contrari al seu". Pel que fa a la polèmica reunió amb el cap de la Guàrdia Urbana, diu que tot es va enquadrar "dins l'àmbit de la llibertat de reunió i d'acció sindical (...) També convé aclarir que ningú dels presents tenia cap pretensió de suplir l'àmbit de representació de la Junta de Personal, ni del Comitè de Prevenció, simplement es va tractar d'un intercanvi d'opinions sobre assumptes estrictament referents a la Policia". Tot plegat, afegeix, amb l'objectiu de "reconstruir i normalitzar l'ambient de cordialitat i confiança mútua entre el cap de la Policia i els representants sindicals de la Guàrdia Urbana i anar-lo fent extensiu a la totalitat de la plantilla". Una reconstrucció, diu, que es contraposa amb la tasca "de tensar i enterbolir l'ambient de treball" que, segons el seu parer, practiquen des del sindicat.
L'exdelegat sindical admet que entre el 2013 i el 2014 es van viure moments "molt desagradables i de molta tensió" al cos policial. Uns fets sobre els quals s'han fet denúncies, contenciosos, procediments administratius, inspeccions, querelles criminals o notes de premsa, que "periòdicament van sortint perquè tothom ho tingui ben present". "No dubto que aquesta situació està sent un calvari per a les persones que, d'una manera o altra, es veuen afectades pels fets però tampoc és just que la setantena de persones que som aquí i no tenim res a veure hàgim de pagar-ho dia a dia", insisteix.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Les obres que s'estan portant a terme
Salvem denuncia que la Diputació ha reprès l´obra de la rotonda als Aiguamolls

Salvem denuncia que la Diputació ha reprès l´obra de la rotonda als Aiguamolls

L'entitat lamenta que es porti a terme uns treballs en un espai on la normativa demana protegir

El presbiteri de l´església de Vilaritg de Cistella llueix nous frescos

El presbiteri de l´església de Vilaritg de Cistella llueix nous frescos

El pintor Ricard Ferrer ha donat vida a aquesta part de l'església pintant escenes relacionades...

Enxampats amb 22 quilos d´haixix submergits en el dipòsit de gasoil

Enxampats amb 22 quilos d´haixix submergits en el dipòsit de gasoil

La Policia Nacional deté dos traficants que el jutge ha enviat a presó provisonal

Els temporals aprimen l´arc de pedra natural de Portitxol

Els temporals aprimen l´arc de pedra natural de Portitxol

A causa de l'acció de l'aigua i del pas del temps, es va aprimant aquesta joia natural que es...

El Col·legi d´Advocats alerta del perill de perdre el jutjat de violència de gènere

El Col·legi d´Advocats alerta del perill de perdre el jutjat de violència de gènere

El degà, Joan Ramon Puig Pellicer, demana l'ajut del Consell Comarcal i dels ajuntaments per...

Els hotels cedeixen habitacions

El Festival del Circ ha anat adquirint ressó internacional que ha permès fer crèixer les visites...

Enllaços recomanats: Premis cinema