L'organització ecologista IAEDEN-Salvem l'Empordà ha demanat a l'Ajuntament de Cadaqués que es replantegi el projecte de tala de tots els arbres centenaris de l'entrada a aquesta coneguda localitat, sumant-se així a d'altres peticions de veïns de la localitat.

En les últimes setmanes, aquesta organització ha rebut moltes queixes de veïns de Cadaqués i socis de l'entitat respecte a la tala dels arbres de l'avinguda Caritat Serinyana, que té el seu origen en el projecte de reurbanització del carrer.

IAEDEN ha enviat una carta a l'ajuntament en la qual argumenta que "els plàtans centenaris donen testimoni de les arbredes que es plantaven per fer ombra als que anaven en carro i que es trobaven gairebé a totes les carreteres d'entrada als pobles".

Els ecologistes recorden que "d'aquests en queden molt pocs" i consideren evident que "la seva conservació garanteix la memòria històrica, una història recent que molts encara recorden".

Asseguren que a Cadaqués l'única avinguda amb arbres significatius és precisament aquesta i que "la seva tala suposaria una alteració significativa del paisatge urbà del municipi, un element que identifica el seu paisatge i la seva història".

Afegeixen que en el cas que la tala es projecti per reurbanitzar el carrer, "han de buscar-se solucions que tinguin com a criteri racional la conservació dels elements naturals existents que, a més, simbolitzen el patrimoni històric natural del municipi".