Ferran AdriÓ no farÓ la segona fase de les obres del BulliFoundation a la Cala Montjoi

La seu de la fundaciˇ es mantindrÓ a Roses per˛ el projecte s'haurÓ de redefinir perquŔ el centre serÓ molt mÚs petit

11.02.2016 | 14:26
Ferran AdriÓ no farÓ la segona fase de les obres del BulliFoundation a la Cala Montjoi
Ferran AdriÓ no farÓ la segona fase de les obres del BulliFoundation a la Cala Montjoi

El xef Ferran AdriÓ no farÓ la segona fase de les obres del BulliFoundation a la Cala Montjoi, a Roses (Alt EmpordÓ). Aquestes obres requerien una modificaciˇ de la llei ja que ampliaven fins a un 300% el volum existent. La tramitaciˇ de la llei es va aturar fa un any per peticiˇ del mateix AdriÓ en veure que el projecte no comptava amb la unanimitat del territori, sobretot dels ecologistes, que qŘestionaven que es fes dins el parc natural del Cap de Creus. Fonts pr˛ximes al cuiner han afirmat, per˛, que aquesta decisiˇ no afecta la futura fundaciˇ, que mantindrÓ la seu a la cala de Roses. Ara bÚ, sÝ que caldrÓ redefinir el projecte perquŔ l'espai que ocuparÓ el centre serÓ molt mÚs petit. Des de fa uns mesos ja s'estan executant les obres de la primera fase que suposen una ampliaciˇ del 20% i que no necessitaven de cap modificaciˇ normativa.

Ara fa un any, a peticiˇ del mateix AdriÓ, el Govern aturava la tramitaciˇ de la llei feta a mida per tirar endavant la segona fase del futur BulliFoundation. Aquesta llei 'ad hoc' era la que havia de permetre construir mÚs de 3.500 metres quadrats d'obra nova a tocar de l'antic restaurant, la majoria soterrats. La intenciˇ, segons va assegurar llavors el mateix xef, era vŔncer les discrepÓncies i recels –sobretot, per part dels ecologistes- que el projecte, situat en ple parc natural del Cap de Creus, havia aixecat.

L'estructura del futur BulliFoundation, per˛, ja es va comenšar a aixecar pocs desprÚs. Al marš, va comenšar la rehabilitaciˇ dels edificis situats a cala Montjoi. Aquesta obra es fa emparant-se en l'actual normativa del parc, que permet ampliar tan sols les edificacions existents en un 20%.

Els treballs de la primera fase avancen, per˛ un cop s'acabin (la previsiˇ Ús que sigui d'aquÝ a un any) ja no se'n faran mÚs, com ha publicat el diari 'El Punt Avui'. I Ús que, segons asseguren fonts properes al xef, Ús "prÓcticament impossible" que la nova llei arribi a bon port. Per aquest motiu, Ferran AdriÓ ha renunciat al projecte de fins a 4.383,50 metres quadrats que havia d'ocupar el BulliFoundation, i que suposava una inversiˇ de fins a 9 MEUR.

La fundaciˇ impulsada pel xef obrirÓ, doncs, desprÚs que acabin les obres de la primera –i ara ˙nica- fase. L'entorn de Ferran AdriÓ assegura que el BulliFoundation se situarÓ a Cala Montjoi, perquŔ tot i haver rebut ofertes d'altres pa´sos per ubicar-lo a l'estranger, "no tÚ sentit" treure'l del lloc on es trobava l'antic restaurant que va arribar a ser n˙mero 1 del mˇn.

Sense cessiˇ a la Generalitat

El fet que l'espai que ocuparÓ la futura fundaciˇ serÓ molt mÚs redu´t obligarÓ a redefinir el projecte per encabir-hi els diferents usos que Ferran AdriÓ havia ideat per al BulliFoundation. Entre aquests, un centre de recerca en cuina d'avantguarda, un espai de formaciˇ i un centre de promociˇ de la cultura gastron˛mica.

Ara bÚ, la ren˙ncia d'AdriÓ tambÚ tÚ una altra conseqŘŔncia. A l'acord pres inicialment amb la Generalitat, el cuiner es comprometia a cedir el centre al paÝs en contrapartida per la tramitaciˇ de la llei 'ad hoc' que li permetia fer l'ampliaciˇ del 300%. Ara, per˛, com que aix˛ ha quedat estroncat, automÓticament s'anulĚla la donaciˇ que s'havia de fer a la Generalitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt EmpordÓ

El cadÓver de la tortuga llaŘt es queda a la platja dels Aiguamolls de l┤EmpordÓ

El cadÓver de la tortuga llaŘt es queda a la platja dels Aiguamolls de l┤EmpordÓ

L'animal, desprÚs de prendre-li mostres, se'l va deixar a la platja perquŔ s'integri al cicle vital

Dos nous vitralls il.luminen la BasÝlica de Castellˇ d┤Emp˙ries

Dos nous vitralls il.luminen la BasÝlica de Castellˇ d┤Emp˙ries

Les peces contenen la imatge del Papa Sant Sixte i Sant Llorenš i s'han instal.lat a una de les...

Creen una comissiˇ de festes pels 50 anys d┤Empuriabrava

Un grup de ve´ns d'Empuriabrava, a Castellˇ d'Emp˙ries, ha creat una comissiˇ de Festes per tal de...

BÓscara preguntarÓ als ve´ns el 18 de desembre per la venda de l┤Ajuntament

BÓscara preguntarÓ als ve´ns el 18 de desembre per la venda de l┤Ajuntament

El govern preguntarÓ: "EstÓs d'acord en vendre l'edifici de l'ajuntament per poder reduir el deute...

Figueres rep la proposta de la propietat per fer visites a la casa on va viure DalÝ

Figueres rep la proposta de la propietat per fer visites a la casa on va viure DalÝ

El document tambÚ contempla que l'Ajuntament pugui exercir dret de tanteig per adquirir la finca...

Enllašos recomanats: Premis cinema