El Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha començat a moure's per intentar captar nous habitatges de particulars a la borsa de lloguer per poder disposar d'habitatge de lloguer social de les que no es disposen en aquest moment. És una de les mesures anunciada fa unes setmanes per combatre la falta d'habitatge social a la comarca i la problemàtica de les ocupacions de pisos buits. També s'intentarà que els bancs en cedeixin.

Des del Consell han començat la promoció per tornar a informar als propietaris de pisos de les avantatges de llogar-los des de la borsa. Es tracta d'un servei que té assumit en col.laboració de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i de la Generalitat i que ofereix, sense despeses de gestió ni honoraris de cap mena, el programa de mediació per al lloguer social, amb l´objectiu de facilitar l´arrendament de pisos a particulars amb totes les garanties.

Els propietari diposa gratuïtament d'una pòlissa d'assegurança i també assessorament jurídic en cas de desnonament, intervenció en cas d´impagament, recerca i selecció del llogater, redacció del contracte i confecció de l´inventari i seguiment de l´habitatge i dels llogaters.

La iniciativa permet oferir preus per sota del mercat lliure, facilitats econòmiques en l'accés a habitatges sense honoraris d'intermediació ni comissió. A més, dóna garanties d'habitabilitat de l'habitatge de lloguer, informació i assessorament gratuït i gestisó d'ajuts al lloguer.

L'acord de mesures per captar habitatges per a la borsa es va produir en reunió amb el president del Consell, Ferran Roquer; l'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys; el conseller de Serveis Socials, Àlex Hernández, i el vicepresident i responsable d'Habitatge, Pere Casellas. La reunió es va produir després que Figueres desallotgés unes families d'un bloc al carrer Mandri i acabés suposant que ocupessin un altra vivenda a Vilafant. Cap dels dos municipis, ni el Consell Comarcal disposava d'habitatge de lloguer social per oferir a les families.