El Carnaval de Roses s'ha tancat amb un balanç de 35 incidències per ferits, contusions, caigudes i intoxicacions etíliques. Les atencions per aquesta darrera raó van ser de disset persones, cap de les quals va quedar inconscient per coma etílic. Les xifres de Creu Roja són inferiors al 2015, que van ser 41 intoxicacions i 7 comes etílics. L'Ajuntament mantindrà les campanyes de sensibilització als joves i espera crear des del nou Consell de Carnaval, un reglament de compartament.

El descens de les incidències, de 87 a 35, i de les persones ateses per excés de consum d'alcohol ha permès fer una primera valoració positiva de la celebració del carnaval que, sobretot la nit de divendres, té preocupat l'Ajuntament des de fa anys. El regidor de Festes, Francesc Giner, considera que mostren que les campanyes «del Carnaval no tot s'hi val! comencen a donar fruits». En aquesta edició al Centre d'Atenció Mèdica (CAP) no s'hi ha hagut d'atendre cap persona que hi arribés inconscients per consum d'alcohol o de drogues, una de les dades que més remarca. Tot i això, s'han atès disset menors. Tampoc els consten denuncies per agressions sexuals, mentre a la passada edicions se'n van produir dues.

A la zona del port on la nit de divendres s'hi concentren milers de persones no es van produir incidents remarcables.?Només hi va haver una intervenció de Mossos per baralles sense detencions.

En aquesta edició es van estrenar les mesures al port amb més il.luminació, més vigilància i el tancament a les tres. El regidor convocarà les colles la setmana vinent per valorar la festa. D'altra banda, es manté la idea de crear una comissió de carnaval des d'on impulsar, entre altres coses, un reglament de comportaments que podria incloure sancions, la possibilitat de crear premis de carnaval, entre altres temes. A més, es constinuarà treballant amb les campanyes adreçades als joves.