Un grup ciutadà proposa un Pla per a la zona oest

Figueres Democràcia, que ja va impulsar els talls a l'antiga N-II, ho demana a través d'al·legacions

15.02.2016 | 07:12

Els grups del PP, Ciutadans (C'S) i la CUP, a l'oposició de Figueres, han presentat al·legacions al pressupost municipal, que es va aprovar inicialment el passat mes de gener. Els populars hi han fet una quinzena de propostes entre les quals hi ha una demanda de més partides dedicades a l'àmbit social, actuacions als barris o millores en diferents espais públics. Pel què fa a C's, han fet propostes encarades a prioritzar l'amortització del deute, la contenció de la despesa, també un increment de les mesures socials i un «major èmfasi en la promoció econòmica». La CUP, en canvi, considera que els comptes no reflecteixen la realitat de la ciutat, que no actuen contra l'emergència social, ni revisen el model cultural actual ni contemplen una actuació a la zona nord-oest de la ciutat. A més, diuen que hi ha massa pes dels càrrecs directius. Al detall de les al·legacions, es demana estudiar tot el patrimoni de béns immobles i plantejar-se posar al mercat alguns actius. També eliminar barreres arquitectòniques, incrementar la partida d'ajut per a llibres, la de serveis de teleassistència, la de transport adaptat o un reajustament de les retribucions dels directors d'àrea i cap de gabinet en un 10 %, entre d'altres. Per la seva banda, Héctor Amelló (C'S) reclama un transport urbà gratuït, treure la quota de les guarderies municipals, un Pla d'inclusió contra la pobresa i un d'actuació i assistència, un parc tecnològic, una òrgan consultiu de joventut o estudiar una fusió administrativa amb Vilafant. La CUP, a través de 33 propostes, demana reducció de sous i eliminació de càrrecs directius, escoles obertes, estudiar de fer un centre sociosanitari per a gent gran o partides específiques per implementar models participatius.


El grup Figueres Democràcia ha presentat en forma d'al·legació al pressupost la petició a l'Ajuntament de Figueres d'elaboració d'un Pla de Millora Urbana a la zona oest de la ciutat amb una partida de 50.000 euros que, creuen, podria reduir-se de capítols destinats a retribucions, assistències, subvencions a grups municipals, càrrecs de confiança, personal directiu o dedicacions exclusives. Proposen, a més, la creació d'un Consorci de la zona nord-oest que «s'encarregui de dirigir, coordinar i executar-lo».
Els signants del document, entre els quals hi ha el mossèn Josep Taberner, diuen que no estan d'acord amb el grau de compliment del Pla d'Actuació Integral 2015 a la zona i recorden que el barri de Sant Joan «és una creació de l'Ajuntament». «No solament s'han d'enderrocar les 44 cases sinó també els blocs sindicals en la seva totalitat», diuen. Per fer-ho creuen que cal un Pla de millora que permeti refer el barri «construït amb diners públics». Calen, insisteixen, rehabilitacions, reformes, remodelació urbana i nous equipaments que afavoreixin el naixement d'un nou barri.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Creen una comissió de festes pels 50 anys d´Empuriabrava

Un grup de veïns d'Empuriabrava, a Castelló d'Empúries, ha creat una comissió de Festes per tal de...

Circ d´Etiopia i Amèrica Llatina centraran el Festival del Circ de Figueres

Circ d´Etiopia i Amèrica Llatina centraran el Festival del Circ de Figueres

La nova edició del 16 al 20 de febrer comptarà amb 82 artistes de 12 països

El cadàver de la tortuga llaüt es queda a la platja dels Aiguamolls de l´Empordà

El cadàver de la tortuga llaüt es queda a la platja dels Aiguamolls de l´Empordà

L'animal, després de prendre-li mostres, se'l va deixar a la platja perquè s'integri al cicle vital

Dos nous vitralls il.luminen la Basílica de Castelló d´Empúries

Dos nous vitralls il.luminen la Basílica de Castelló d´Empúries

Les peces contenen la imatge del Papa Sant Sixte i Sant Llorenç i s'han instal.lat a una de les...

Bàscara preguntarà als veïns el 18 de desembre per la venda de l´Ajuntament

Bàscara preguntarà als veïns el 18 de desembre per la venda de l´Ajuntament

El govern preguntarà: "Estàs d'acord en vendre l'edifici de l'ajuntament per poder reduir el deute...

Figueres rep la proposta de la propietat per fer visites a la casa on va viure Dalí

Figueres rep la proposta de la propietat per fer visites a la casa on va viure Dalí

El document també contempla que l'Ajuntament pugui exercir dret de tanteig per adquirir la finca...

Enllaços recomanats: Premis cinema