L'equip de Govern de Figueres (CiU i PSC) fa marxa enrere i no farà la consulta prevista per escollir la ubicació del tercer pavelló previst a Figueres. Els socis de Govern havien anunciat fa mesos que es faria un procés de participació ciutadana per triar si l'equipament es feia del castell de Sant Ferran (com portaven els socialistes al programa electoral) o bé a sud, a tocar de l'Hotel Ronda (com volia CiU). La segona ubicació ja té la qualificació adequada però la del PSC no.

Segons els sociovergents, la situació els obligaria a fer una modificació puntual del planejament vigent que allargaria «més d'un any» el procés a banda que els serveis jurídics els haurien dit que la forma més viable seria abordar-ho amb el nou POUM.

Tot i que fa temps que l'Ajuntament aplica modificacions en diversos àmbits, l'alcaldessa Marta Felip diu que creuen que no és la forma adequada per a fer-ho. Per això, va dir que han consensuat fer-lo a la zona sud. «La voluntat és disposar d'un nou pavelló abans del 2019», va precisar.

Per la seva banda, el primer tinent d'alcalde, Pere Casellas (PSC), va dir que la modificació puntual que caldria per adequar aquesta zona als usos necessaris s'allargaria més del que és habitual i que l'estudi d'aquesta qüestió urbanística es va iniciar a principis de mandat tot i que la recomanació, van dir, no hauria arribat fins ara.

L'oposició, en peu de guerra

L'anunci s'ha fet avui al matí una roda de premsa que s'havia convocat divendres. Malgrat això, a l'acte hi havia presents la portaveu del PP, Mª Àngels Olmedo, i la d'ERC, Agnès Lladó, que han criticat durament haver-se d'assabentar d'aquests temes d'aquesta manera. A més, van explicar que just feia una setmana en comissió informativa els van dir que la consulta seguia endavant i que costaria uns 12.000 euros.

«Ens sembla molt bé que prenguin aquesta decisió però no és de rebut i ens sembla increïble que haguem de saber-ho així. Nosaltres també van ser escollits pels ciutadans», afirma Olmedo. «La decisió deixa clar que tot plegat era un teatre per a resoldre una disputa entre els dos partits i ara no cal que argumentin temes urbanístics que fa temps que sabien. Els recordem que no tenen majoria», assegura Lladó.