El cadàver d´una dona va aparèixer ahir el matí surant a tocar la corba de l´espigó d´Empuriabrava. Ràpidament la Policia Local s´hi va desplaçar i va alertar als Mossos d´Esquadra. S´hi van traslladar al voltant de les 11 del matí amb diverses patrulles i els mitjans subaquàtics.

Membres dels serveis d´emergències van treure el cadàver de l´aigua, que no presentava indicis de criminalitat. Les dues autòpsies més plausibles de la mort de la dona seria l´accident o bé que s´hagués volgut treure la vida.

S´apunta que un cop de vent durant el temporal de dilluns la podria haver acabat fent caure a dins l´aigua quan es trobava admirant el temporal marítim. A la zona on es va localitzar el cos hi ha una tanca que no es permet la circulació, és un pas per a vianants.

La víctima apareguda surant al mar tindria més de 60 anys i seria de nacionalitat francesa. L´autòpsia haurà de determinar la causa de la seva mort i també certificar la seva identitat.

Tot el succés es va començar a desencadenar el dilluns cap a les onze de la nit quan la Policia Local de Castelló d´Empúries va rebre la trucada d´un veí que hi havia un cotxe mal aparcat a la zona de l´espigó i que semblava abandonat. S´hi van desplaçar agents de la Policia Local, van veure que estava obert i que podia ser d´algú que estigués passejant.

Van iniciar els tràmits per esbrinar la identitat del propietari i ahir el matí en saber que es tractava d´una dona coneguda al poble per viure en el vehicle -un Citroën blau amb plaques fraceses- van tornar a la zona de l´espigó d´Empuriabrava. Allà van veure el cadàver surant a l´aigua i van alertar els Mossos.

Diverses patrulles de la comissaria de Roses, els efectius de la unitat subaquàtica i un mitjà aeri dels Mossos s´hi van desplaçar. Van extreure el cadàver de l´aigua per comprovar si hi havia indicis de criminalitat, cosa que va quedar descartada.

Si es confirma la identitat de la víctima es tractaria d´una rodamón que com va explicar el regidor de Governació Julià Genovés vivia en el cotxe que es va trobar a tocar l´espigó.

Havia arribat a Castelló d´Empúries abans de l´estiu i havia estat allotjada a una pensió de la població. Afegeix que la solia dormir al cotxe però també hi havia temporades que desapareixia.

També destaca que refusava cap tipus d´ajuda i per tant no estava integrada als serveis socials, tot i que se li feia seguiment per si necessitava ajuda per exemple amb episodis de fred però ella ho refusava i quan la buscaven desapareixia.