Un home ha denunciat que li han entrat a robar a casa seva i ha acabat declarant a comissaria per un delicte de tinença il·lícita d'armes. Això és el que li ha passat a un veí de Llançà a qui els Mossos d'Esquadra li han trobat aquesta setmana un autèntic arsenal guardat a la caixa forta que van obrir per buscar empremtes del robatori que havia denunciat.

L'home és un francès de 73 anys que resideix a la població. Va patir el robatori la setmana passada. Uns lladres li van entrar a casa forçant una porta corredissa i se li van endur diners en efectiu que guardava en una caixa forta. La víctima va denunciar els fets als Mossos i quan els agents van anar a l'habitatge per fer-hi una inspecció ocular, van descobrir que l'home tenia fins a vuit armes (entre escopetes, rifles i pistoles) i tot de munició dins la caixa forta. El més sorprenent, però, és que va ser ell mateix qui va obrir-la amb tota confiança quan els mossos li ho van demanar.

El veí de Llançà, que ja ha declarat a comissaria encausat per un delicte de tinença il·lícita d'armes, sosté que són d'una herència.

El robatori es va produir al migdia aprofitant que es trobava fora de l'habitatge. Els lladres van haver de forçar una obertura per accedir fins a l'interior. Una vegada a dins, només van endur-se diners en efectiu que l'home guardava en una caixa forta.

Buscaven empremtes

Quan la víctima va tornar a casa i va descobrir el robatori, de seguida va trucar als Mossos d'Esquadra per denunciar-ho. Dos dies més tard, el 10 de febrer, en el marc de la investigació que es va obrir, una patrulla va anar fins a l'habitatge per fer-hi una inspecció ocular. Seguint el procediment rutinari, els policies van demanar al jubilat que els obrís la caixa forta, per veure si podien trobar-hi indicis o empremtes.

L'home, confiat, va fer el que li demanaven. I va ser aleshores quan la situació va fer un gir de 180 graus. A l'interior de la caixa forta, el jubilat francès hi guardava un autèntic arsenal.

Davant d'això, els agents van posar-se en contacte amb la Guàrdia Civil per veure si totes aquelles armes estaven registrades i si l'home tenia llicència per fer-les servir. Com que no era així, la policia va endur-se totes les armes i va denunciar el jubilat per un delicte de tinença il·lícita d'armes.

L'home va anar dimarts a declarar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Figueres. Allà, el jubilat va sostenir que totes les armes eren d'una herència, i que ell les guardava com a record dins la caixa forta.