El regidor de Candidatura de Progrés (CP) de Saus-Camallera-Llampaies, ha dimitit com a regidor del govern i ha trencat el pacte amb CiU per desavinences amb l'elaboració del pressupost del 2016 i per la forma de governar dels convergents amb «la presa de decisions unilaterals» per part de l'alcalde, Esteve Gironès.

El regidor va votar en contra de l'aprovació del pressupost pel 2016 al darrer ple deixant CiU en minoria. El vot de CP i els tres d'Entesa, a l'oposició, van impedir que prosperés. Des de Candidatura de Progrés defensen que ara actua amb coherència i abandona el govern però que continuarà com a regidor a l´oposició.

La dimissió argumenten que es deu a la incomoditat que planava en algunes de les reunions de la Junta de Govern a l'hora de plantejar qüestions per tractar, així com la presa de decisions unilaterals per part de l'alcalde.

El regidor queda obert a col.laborar o a tornar a formar part de l'equip de govern, «amb la composició actual o amb altres socis, si es consensua un mètode de govern diferent» que permeti executar els punts principals del programa de CP, en especial la redacció del POUM, «una de les mancances històriques del municipi».