ERC ha demanat la gratuïtat de l'autopista en el tram de la Jonquera a Llers en els dos sentits de la marxa mentre s'acaben les obres de millora del pont de Pont de Molins que suposen retencions de circulació. Es dona pas alternatiu amb un semàfor. Els veïns de la zona nord es queixen des de fa temps de la pèrdua de temps que els suposa en els desplaçaments.

L'alcaldessa d'Agullana, -des d'on s'ha impulsat la petició-,Marina Gutés, ha explicat que des de fa temps tenen queixes dels veïns que venen a treballar a Figueres i han de suportar les cues diàries, matí i tarda. El semàfor regula el trànsit però s'acumulen llargues cues en alguns moments. Hi ha veïns que per saltar-les, entren pel carrer del Pont de Ponts de Molins. Els veïns també es queixaven i l'Ajuntament va col·locar tanques per evitar-ho, tal com publicava la setmana passada Diari de Girona.

Des d'ERC han demanat a carreteres de l'Estat que intercedeixin per demanar la gratuïtat mentre durin els treballs que està previst finalitzar a finals de març. Gutés posava de manifest que no només afecta als veïns de la zona sinó també a l'economica de la comarca amb molta presència de francesos que ja pateixen les cues dels controls a la frontera. En aquest sentit el senador, Jordi Martí, ha constatat que els problemes de trànsit a l'NII està generant un impacte negatiu que s'ha de mirar de resoldre. Com que afecta a tota la comarca està previst que diverses poblacions i el Consell Comarcal aprovin mocions. La diputada, Teresa Jordà ha afegit que «el cas de Pont de Molins és el despropòsit més dels molts anys que patim a la carretera nacional, la deixadesa de Foment».