Unió de Pagesos va lamentar ahir que la conselleria d'Agricultra no s'hagi posat al costat del ramader afectat en el cas de la polèmica per la projecció d'una granja de porcs a Palau de Santa Eulàlia.

El coordinador nacional, Joan Caball, lamenta que el Departament que dirigeix Meritxell Serret no hagi defensat l'interès del sector, malgrat recordar que el TSJC ja ha autoritzat la construcció d'aquesta explotació de 2.300 porcs d'engreix.

Caball va denunciar que existeixen «criteris discriminatoris en la planificació urbanística» tot i que el sector està regulat per diverses normatives. «El pagès ha fet el que havia de fer. Ha fet totes les inversions, ha seguit tots els passos i demanem que no s'aprovi la moció per uns interessos determinats».

La intenció de construir una granja de porcs a aquest municipi de l'Alt Empordà va aixecar polseguera fa unes setmanes a causa de l'oposició veïnal, que rebutja l'arribada d'aquesta activitat per temor a la contaminació dels aqüífers, un tema especialment sensible en una zona que ja té una elevada concentració de nitrats.

Caball reclama a l'Ajuntament que no demori més els permisos per construir l'explotació i demana que el respecte entre diferents activitats sigui igual per a tothom: «Sembla que a tots ens agrada menjar pernil però no ens agrada tenir els porcs a prop. Nosaltres respectem els altres i fem les coses de manera correcta i ens agradaria que passés el mateix en sentit contrari»