L'Ajuntament de Roses ha obtingut la concessió de Costes per executar el projecte d'adequació d'un mirador a la muntanya de Falconera, en un punt amb una àmplia panoràmica. Se situarà just en un indret on hi havia hagut una antiga guaita dels militars que la tramuntana es va emportar fa uns anys. Per facilitar l'accés fins a l'indret s'adequarà un petit aparcament prop del lloc.

El Pení, Punta Figuera, el golf de Roses, el cap de Begur, les Medes, la Mare de Déu del Mont, les Alberes o el Canigó és part del paisatge que es pot observar des d'aquest indret, on s'ubicarà un plànol indicatiu perquè el visitant pugui reconèixer cada un dels elements del paisatge que s'hi observa.

El regidor d'Urbanisme, Carles Pàramo, ha explicat que s'ha obtingut la concessió que es va demanar a Costes i ja estan en disposició de fer la licitació. El projecte fa temps que es va preveure però la tramitació ha estat llarga.

Els terrenys formaven part de l'antiga base militar i els elements de vigilància de la bateria de Costes. L'espai se situa bastant a prop del nucli de Roses. S'hi arriba des de la carretera deMontjoi i Punta Falconera per un corriol que creua terrenys dins el Parc Natural de Cap de Creus.

Entre la carretera de Montjoi i la pista d'accés a la Punta Falconera hi haurà l'aparcament, d'uns quatre-cents metres quadrats, i una mica més amunt a peu el mirador. El projecte està redactat i té un cost que s'estima en 60.445 euros. La partida estava reservada i s'espera que els tràmits per a l'adjudicació dels treballs es facin en breu.