La Generalitat ha adjudicat la construcció del CEIP Montserrat Vayreda de Roses després de més de deu anys en barracons i múltiples entrebancs. S'adjudica després de recuperar l'expedient confiscat d'un despatx del govern català durant l'operació del 3% just el dia en què s'anava a adjudicar. Els treballs tenen un ternimi d'execució de catorze mesos i un cost de 3,3 milions d'euros.

La unió temporal d'empreses Vias y Construcciones S.A i VOPI 4 serà l'encarregada de portar a terme les obres amb un cost molt per sota el de licitació de poc més de cinc milions d'euros. L'alcaldessa, Montse Mindan, feia públic poc després la satisfacció que finalment tiri endavant el tràmit per una de les obres més esperades dels darrers anys. S`espera que l'inici sigui imminent i que estiguin enllestides al voltant del juny de 2017.

Els escolars podran començar aquell any el curs amb un nou edifici de 3300 metres quadrats i amplis equipaments exteriors com pista esportiva. Des del 2005 estan en barracons. Molts dels alumnes d'aquest centre han cursat tota l'etapa escolar en mòduls prefabricats que des de fa anys generen els problemes habituals de les instal.lacions provisionals com inundacions en episodis de pluja.

Els múltiples retards del projecte van comportar fa cinc anys les protestes dels pares. No va ser fins el 2012 que la Generalitat va incloure una partida per començar la tramitació. El gener de 2013 va adjudicar la redacció del projecte. Dos anys després, l'agost de 2015 el licitiva. Però just el dia en què s'havia d'adjudicar a finals de l'any passat, el projecte estava a uns dels despatxos d'on la Guàrdia Civil es va endur documentació en el marc de l'operació per les pressumptes comissions del 3% a CDC.

L'Ajuntament va intervenir per esbrinar si estava dins la investigació i va acabar aconseguint que es donés permís perquè la Generalitat tornés a inciiar el procés de licitació que dijous es va tancar amb l'adjudicació.