Per a l´estimat «Rafelet»

29.02.2016 | 07:07
Per a l´estimat «Rafelet»
Per a l´estimat «Rafelet»

El diumenge vam fer la primera reunió d'un grupet d'amics i família que volíem organitzar un acte d'homenatge i reconeixement a en Rafel Sabadí i Hereu. Sabíem que patia una malaltia de confús pronòstic, i tot i desitjant de tot cor que la superés, creiem amb absoluta convicció que en «Rafelet» es mereixia que tots li reconeguéssim també públicament la seva personalitat, actitud i empenta en la família, l'empresa, el futbol i l'esport i l'ajuntament al servei de tots els escalencs. L'havíem previst pel 4 de març. Però Déu Nostre Senyor no ens ha donat temps i l'ha cridat al seu costat abans d'hora.

I és que arguments i fonaments ens en sobraven. Espòs, pare i avi estimat i amb un sentiment de família per sobre de totes les coses. Empresari de l'hostaleria i la restauració, deixant llavor, dels punters de l'Escala i les contrades, colze a colze amb Adrià's, Roca's, Pérez's... Mestre i creant escola amb generositat en tants cuiners que avui dia hi ha als millors restaurants de l'Escala. Jugador, expert, directiu, «pagano», activista del futbol de l'Escala i de tot l'esport en general. Amic de tothom i sobretot dels seus amics, a qui estimava i en tenia cura per sobre de diferències circumstancials.

I regidor de l'ajuntament durant tants anys, amb acta de regidor o sense, preocupant-se sempre dels problemes i neguits dels escalencs, al seu servei sincer i desinteressat, avançant-se sovint a les seves demandes i necessitats. I tenint una visió de la comunitat i del poble, que transcendia el dia a dia -sense oblidar-lo- i mirava a l'horitzó, al futur. Futur que ara amb pena i tristesa de tots se li ha estroncat. A la casa de vila, company fidel dels regidors de govern i oposició (tots hi érem per servir al poble, deia), amb empatia i complicitat amb els treballadors públics i mà dreta en tot, per a tot i en tot moment de l'alcalde, amb qui col·laborava per terra, mar i aire mentre el sabia també servidor del poble.

Moltes gràcies Rafel per la teva vida plena, generosa, entregada als altres, pel teu exemple i pel teu guiatge. Et recordarem sempre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Ciències i lletres

«En política és possible guanyar havent perdut o perdre havent guanyat, tot és qüestió de l'anàlisi»...

Foment comença la transformació de la cruïlla de la plaça del Sol de Figueres

Els treballs generen les primeres retencions i cues, que l'Ajuntament preveu que es mantinguin els...

L´obús trobat al Port de la Selva és una bomba de l´aviació alemanya

L´obús trobat al Port de la Selva és una bomba de l´aviació alemanya

L'artefacte, que data de 1938, no estava sencer i ahir va ser detonat per la Guàrdia Civil a la...

Unió veu irregularitats al cas Royal Marine i estudia portar-lo a la Fiscalia

Unió veu irregularitats al cas Royal Marine i estudia portar-lo a la Fiscalia

L'escrit de conclusions de la formació en la comissió d´investigació alerta de pagaments...

Una plaça-rotonda amb espais verds i un edifici al centre

Una plaça-rotonda amb espais verds i un edifici al centre

Les obres que executa el Ministeri de Foment transformaran aquest espai de la plaça del Sol que...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema