El diumenge vam fer la primera reunió d'un grupet d'amics i família que volíem organitzar un acte d'homenatge i reconeixement a en Rafel Sabadí i Hereu. Sabíem que patia una malaltia de confús pronòstic, i tot i desitjant de tot cor que la superés, creiem amb absoluta convicció que en «Rafelet» es mereixia que tots li reconeguéssim també públicament la seva personalitat, actitud i empenta en la família, l'empresa, el futbol i l'esport i l'ajuntament al servei de tots els escalencs. L'havíem previst pel 4 de març. Però Déu Nostre Senyor no ens ha donat temps i l'ha cridat al seu costat abans d'hora.

I és que arguments i fonaments ens en sobraven. Espòs, pare i avi estimat i amb un sentiment de família per sobre de totes les coses. Empresari de l'hostaleria i la restauració, deixant llavor, dels punters de l'Escala i les contrades, colze a colze amb Adrià's, Roca's, Pérez's... Mestre i creant escola amb generositat en tants cuiners que avui dia hi ha als millors restaurants de l'Escala. Jugador, expert, directiu, «pagano», activista del futbol de l'Escala i de tot l'esport en general. Amic de tothom i sobretot dels seus amics, a qui estimava i en tenia cura per sobre de diferències circumstancials.

I regidor de l'ajuntament durant tants anys, amb acta de regidor o sense, preocupant-se sempre dels problemes i neguits dels escalencs, al seu servei sincer i desinteressat, avançant-se sovint a les seves demandes i necessitats. I tenint una visió de la comunitat i del poble, que transcendia el dia a dia -sense oblidar-lo- i mirava a l'horitzó, al futur. Futur que ara amb pena i tristesa de tots se li ha estroncat. A la casa de vila, company fidel dels regidors de govern i oposició (tots hi érem per servir al poble, deia), amb empatia i complicitat amb els treballadors públics i mà dreta en tot, per a tot i en tot moment de l'alcalde, amb qui col·laborava per terra, mar i aire mentre el sabia també servidor del poble.

Moltes gràcies Rafel per la teva vida plena, generosa, entregada als altres, pel teu exemple i pel teu guiatge. Et recordarem sempre.