Crida de la Iaeden per una reunió comarcal per aturar les macrogranges de porcs

02.03.2016 | 07:24

La Institució Altempordanesa per a l'Estudi i Defensa de la Natura (Iaeden) juntament amb plataformes contràries a alguns projectes de granges de porcs fa una crida a participar divendres en una reunió a Palau de Santa Eulàlia per tal de treballar perquè s'estableixi una moratòria per a noves macrogranges de porcs. L'objectiu és poder recuperar els aqüífers.
Les plataformes de veïns de Calabuig, a Bàscara, la de Palau de Santa Eulàlia, Salvem la ?Pellingarda, i la de Pontós, Prou contaminació a l'Empordà, són les tres plataformes que amb Iaeden seran presents a la reunió a les vuit del vespre a la sala polivalent de Palau de Santa Eulàlia. Volen crear un nou moviment comarcal amb «l'objectiu de recuperar els nostres aqüífers i reclamar una moratòria immediata de noves obertures i ampliacions de macro-granges».
Consideren que davant el persistent problema de la contaminació dels aqüífers que «en bona part» és per «nitrats procedents d'abocaments incontrolats de purins», s'ha de debatre la proliferació de macrogranges. A l'Empordà, diuen, «tenim tres porcs per cap, de moment».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema