Roses ha començat els treballs d´enderroc de la part inicial de l´espigó de la Platja dels Palangers per facilitar l'accés a la cala. Els treballs actuals per millorar l´accés tenen un termini d´execució de dos mesos i un cost de 35.000 euros. En una nova fase s´ordenaran i enjardinarà l´entorn per crear espais de descans en petites feixes.

Les màquines han començat a obrir l´espai i connectar-lo amb l´aparcament a tocar la carretera d´El Far. D´aquesta manera es facilita l´accés a les persones amb mobilitat reduïda i també als vehicles del servei de neteja de platges.

El projecte actua en 258 metres quadrats entre la carretera del Far, l´aparcament i la sorra de la platja. És la primera part de l´obra que consisteix en l´arranjament de l´àrea d´accés i que properament es completarà amb un nou projecte de pavimentació, ordenació i enjardinament de les places d´aparcament adjacent amb una superfície de 1925 metres quadtats.

El projecte contempla que l´ordenació i embelliment de l´espai es faci mantenint l´arbrat i incorporant unes plataformes esglaonades, a mena de feixes, que ascendiran fins a la roca. La primera de les feixes comptarà amb una àrea de descans amb una font; mentre a la resta s´enjardinaran amb la plantació de nous arbres i arbusts propis de la zona. El mur de formigó es revestirà amb un aplacat de pedra per donar uniformitat al conjunt.

L´Ajuntament remarca que és un projecte més per continuar adequant paisatgísticament el front marítim i millorar la imatge i l´accés a un dels espais turístics.

La platja és de petites dimensions, una cala que per la ubicació i la poca facilitat d´accés fins al moment s´ha mantingut allunyada de les aglomeracions urbanes que es donen en altres trams del litoral.