El grup d'ERC, a l'oposició a l'Ajuntament d'Avinyonet de Puigventós, ha demanat la convocatòria d'un ple extraordinari per demanar explicacions pel desmantellament de la Biblioteca Municipal Josep Poch i haver llençat els dos mil libres que hi havia al contenidor de paper.

L'advocat i exvicepresident del Congrés dels Diputats Josep López de Lerma denunciava dissabte en un article a Diari de Girona que l'alcalde, Josep Maria Bartolomé, ha tancat la biblioteca per convertir-la en un espai de coworking. Però, a més, el desmantellament de la biblioteca ha suposat que els dos mil llibres que contenia anessin a parar al contenidor de paper. Entre ells hi havia una donació del propi López de Lerma de 546 llibres que havia donat a finals de la primavera. Ni tan sols s'havien tret de les caixes.

Per part de l'Ajuntament, s'han demanat disculpes i s'ha exposat fins al moment que l'ús de la biblioteca era pràcticament nul. Per això es va decidir canviar l'ús de l'espai.

El portaveu d'ERC, Lluís Ezquerra, ha explicat que «en cap cas ens podíem imaginar que es prengués aquesta decisió i, a més a més, amb l'agreujant que ha suposat la pèrdua dels llibres». El regidor nega que hi hagués hagut un acord per desmantellar l'equipament com hauria manifestat López de Lerma. «Al plenari es va aprovar la ubicació del projecte de coworking a la planta superior de l'equipament, compartint l'espai amb la biblioteca», diu el portaveu del grup.

Amb la celebració del ple extraordinari es volen demanar explicacions i confirmar si els llibres van acabar al contenidor per «poder ser retornats com material fungible (folis) per a l'escola del municipi».

A banda del tema dels llibres, a la població hi ha una recollida de signatures perquè es reobri la biblioteca.?Per a Ezquerra, demostra que la decisió no era encertada i que s'haurien d'estudiar altres opcions per revitalitzar l'espai.