«Recuperar els nostres aqüífers i reclamar a la Generalitat una moratòria immediata de noves obertures i ampliacions de macrogranges». Aquests són els objectius dels que van assisitir a Palau de Santa Eulàlia a una reunió per agrupar-se convocats per Salvem l'Empordà i 3 plataformes en contra de granges projectades a tres poblacions.

Al debat previ hi van ser presents els promotors de la granja a Palau, entre altres persones del sector, i es va evidenciar el xoc d'interessos, malgrat que tots coincideixen a voler fer un esforç per preservar els aqüífers.

Des de Salvem, Marta Ball-llosera va posar sobre la taula que la comarca no pot suportar més pressió si no es regula. Hi ha 375.000 porcs i es projecten en 22 poblacions noves indústries per almenys 78.000 porcs més. Consideren que són una de les causes principals de contaminació dels aqüífers per nitrats per la mala gestió i apunten que ni tan sols es controla on s'aboquen les dejeccions. Tenint en compte això, l'estat de l'aigua i que hi ha risc de sequera futura, demanen al govern que actuï.

El document base sobre el qual es treballarà és que la Generalitat estudï la massificació de les explotacions, faci un control de la repartició de dejeccions i inverteixi en tractaments més moderns. Justament un dels assistents va insistir que el sector inverteix molts diners en millorar, per exemple, amb el pinso, reduint la contaminació un 40%. En aquest sentit, els promotors de la granja recordaven que estan seguint la tramitació i no tenen problemes amb altres granges. Se'ls va convidar a futures reunions que es convoquin per abordar-ho junts i no enfrontats «perquè estem abocats a més contaminació si no es fa res».