L'Escala comptarà amb un consell assessor en el qual es comptarà amb tres excalcaldes. L'objectiu de l'actual alcalde, Víctor Puga, és poder afrontar, compartir idees i debatre sobre temes estratègics per al municipi com el nou pla general. La primera reunió del consell assessor es va portar a terme ahir.

Rafel Bruguera (PSC-1983 a 1995); Josep Maria Guinart (CiU-1995 a 2007); i Estanislau Puig (PSC- 2007 a 2015) són els tres ?exalcaldes que s'han integrat com a assessors. Puga constata que «l'objectiu és aprofitar l'experiència de tres persones que han treballat molts anys per l'Escala en un moment en què hem de definir el futur del municipi en diversos àmbits, en especial amb la redacció del nou pla d'ordenació urbanística, el pla d'urbanitzacions o també l'àmbit de la promoció econòmica i la cultura».

L'alcalde emmarca aquest consell en la voluntat de buscar el màxim consens en els temes de gran transcendència. Així, en el marc del pla general també s'ha constituït ja la comissió de seguiment en què hi ha tots els grups municipals i els seus assessors tècnics i la setmana vinent està previst que el ple aprovi el programa de participació.